Počasí dnes29 °C, zítra31 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Na festivalu Beats for Love vystoupí 128 zahraničních umělců

Na jubilejním desátém ročníku ostravského festivalu elektronické a taneční hudby Beats for Love vystoupí 128 zahraničních umělců, DJs a hudebních producentů. Mezi nově zveřejněnými interprety, kteří se představí na hlavním pódiu, je například brazilský hudebník Alok. Novinářům to dnes sdělil programový ředitel festivalu Jiří Ramík.

"Z nově vyhlášených interpretů pro hlavní pódium naše návštěvníky určitě potěší především brazilský Alok, který se v prestižním žebříčku DJ Mag TOP 100 DJs umístil na čtvrtém místě už třetím rokem po sobě. Jsme rádi, že právě jubilejní ročník se nám daří obsadit takovými hvězdami,“ uvedl Ramík.

Mezi posledními představenými interprety je například nizozemský DJ a producent Reinier Zonneveld, který se specializuje především na styl zvaný acid techno. "Známý je svým inovativním přístupem a také vizionářskými živými vystoupeními," uvedl Ramík. Z Nizozemska na festival přicestuje také Ferreck Dawn, který na Beats for Love vystoupí poprvé.

Návštěvníkům se představí i francouzský Antoine Clamaran, jenž hrál i po boku Davida Guetty z Francie, který je hlavní hvězdou letošního ročníku. "V rámci drum & bass, což je jeden z nejvíce populárních stylů, se návštěvníci mohou těšit na DJ set britského umělce Dimension. Jeho prudce taneční show bude naprostá bomba," doplnil Ramík.

Festival se bude konat v Dolní oblasti Vítkovice od 3. do 6. července. Čtyřdenní festival Beats for Love je podle pořadatelů největším festivalem elektronické taneční hudby ve střední Evropě. Loni ho v součtu navštívilo zhruba 150 tisíc lidí.

K hlavním hvězdám bude kromě Guetty, který je držitelem dvou cen Grammy a aktuálně nejlepším DJem planety, patřit také švédský DJ a producent Eric Prydz. Půjde o jeho první vystoupení na festivalu v Česku. Sedmačtyřicetiletý Prydz podle pořadatelů patří k nejvýraznějším osobnostem housové a vůbec celé elektronické scény. Přijedou také německý DJ a producent Boris Brejcha, belgický DJ Lost Frequencies či britská zpěvačka Becky Hillová. Program festivalu i informace o účinkujících najdou zájemci na webu festivalu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Beats For Love

Štítky ČR, hudba, festival, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festivalu Beats for Love vystoupí 128 zahraničních umělců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.