Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Útulek pro psy v Ostravě přichází s rychlejší možností finanční podpory pro osamocené mazlíčky

Městský útulek pro psy v Ostravě má již několik let veřejnou sbírku, kde zájemci mohou přispívat. Letos nově mají lidé možnost přispět pomocí QR kódu.

Veřejná sbírka existuje již od roku 2017 a pomocí financí z ní jsou hrazeny potřeby pro psy z útulku. Jedná se například o doplňky na ošetření očí nebo péči o srst. Letošní novinkou je přímá platba pomocí QR kódu.

„Chtěli jsme sbírku zdigitalizovat, zpříjemnit lidem, když nám někdo pomáhá, ať s tím má co nejméně komplikací," uvedl náměstek primátora Aleš Boháč (Starostové pro Ostravu). Kromě finanční podpory uvítá útulek i věcné dary jako je krmivo nebo psí hračky.

Útulek dnes slaví již 26. narozeniny. Za tu dobu našlo nové páníčky téměř 11 a půl tisíce psů. „Situace se v posledních letech změnila, více pejsků odchází zpátky ke svým majitelům než do opatrovnické péče. Dříve to bylo naopak,“ řekla vedoucí útulku Martina Přikrylová.

Přesto je nyní v útulku 49 pejsků, kteří čekají na nový domov. Každého si lidé mohou prohlédnout na webových stránkách nebo osobně přímo v útulku. Zájemci mohou pomoct například nejstaršímu pitbulovi Vladovi, kterému je deset let nebo bulteriérce Moji, která je po operaci.  

Kromě finanční nebo hmotné podpory mohou lidé přijít psy i vyvenčit. „Pokud máte čas a chuť, můžete vyrazit na společné venčení. Tato možnost tu je v úterý a soboty od 13:30 do 16 hodin," dodal náměstek Boháč.

Veškeré podrobnosti naleznou zájemci opět na webových stránkách útulku. Zájemci musí být starší 18 let a musejí složit vratnou zálohu 200 korun. Od roku 2015 útulek provozuje odbor ochrany životního prostředí ostravského magistrátu, zaměstnává 18 lidí, kteří se věnují i odchytu psů, celkové náklady na roční provoz jsou zhruba do deseti milionů korun.


 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vladimír Pryček

Štítky Ostrava, útulek, psi, finanční podpora, adopce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útulek pro psy v Ostravě přichází s rychlejší možností finanční podpory pro osamocené mazlíčky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.