Počasí dnes21 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V ostravských Vítkovicích hořela průmyslová hala. Hasiči požár ve středu večer lokalizovali

, aktualizováno 14. srpna 2024, 18:42

Plameny a hustý černý dým v těchto chvílích sužují halu v areálu firmy Skatlop v Ostravě-Vítkovicích. Na místě zasahuje celkem čtrnáct hasičských jednotek, které se požár snaží dostat pod kontrolu z vnitřní i vnější strany. Rozsah požáru je natolik velký, že deset minut po desáté hodině byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Hustý černý kouř je vidět na vzdálenost několika kilometrů. Lidé mají na doporučení vítkovické radnice omezit větrání. Mobilní chemická laboratoř ale škodliviny v ovzduší nenaměřila. Podle policie se zřejmě vznítila vnitřní izolace v hale, okolnosti ale prošetřují.

O požáru haly v městské části Vítkovice novináře informovala mluvčí hasičského sboru Kamila Langerová pár minut před desátou hodinou. „Na místě je momentálně čtrnáct jednotek hasičůn a šestadvacet kusů techniky," popsala.

Hoří ve výrobní hale, která v minulosti patřila společnosti Vítkovice Heavy Machinery. Z areálu byly evakuovány asi tři desítky lidí. „Nešlo ale o řízenou evakuaci. Odešli sami. Nikdo nebyl zraněn," uvedla mluvčí ostravských policistů Eva Michalíková

Langerová uvedla, že hasební práce jsou vedeny jak z vnitřní, tak z vnější strany budovy. Venku si hasiči pomáhají také výškovou technikou.  Na místo byl povolán tým chemiků, kteří budou provádět monitoring ovzduší, s hasením pomůže i vrtulník.

Radnice městského obvodu Vítkovice na svém webu vyzvala místní, aby nevětrali a nepanikařili. „Upozorňujeme obyvatele, aby uzavřeli okna a omezili větrání. Hoří vnitřní izolace haly. Situace je pod kontrolou, není třeba podléhat panice," uvedla radnice.

Na mobilní telefony, které jsou aktivní v zasažené oblasti, posíláme SMS s doporučením nevětrat," doplnila Langerová. za hasiče.

V 18:42 hasiči požár konečně lokalizovali.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením HZS MSK

Štítky Ostrava, Vítkovice, požár, oheň, hala, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ostravských Vítkovicích hořela průmyslová hala. Hasiči požár ve středu večer lokalizovali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.