Počasí dnes21 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V Havířově mají nový minigolfový areál. Výstavba trvala dva roky a stála 11 milionů korun

Havířov na Karvinsku po dvou letech dokončil rekonstrukci minigolfového areálu v centru města. Šlo o jeden z projektů participativního rozpočtu města a postupně se do vylepšení zázemí investovalo zhruba 11 milionů korun, řekla mluvčí magistrátu Rosalie Seidl Pokorná.

Poprvé se návrh na modernizaci areálu minigolfu v participativním rozpočtu města objevil v roce 2021. „A protože dostal od občanů dostatek hlasů, byl realizován. Nejdříve se udělaly nové dráhy, další rok si občané odhlasovali rozšíření areálu o workoutové a parkourové hřiště a v roce 2023 nainstalování zemních trampolín a dětské dvacetimetrové lanové dráhy z nerezu. Kromě nových sportovních sestav jsme nemalé finanční prostředky investovali též do osvětlení či správní budovy a toalet," uvedl primátor Josef Bělica (ANO).

Podle ředitele Správy sportovních a rekreačních zařízení Havířov Nazima Afany proměna areálu přispěla i k rostoucí návštěvnosti areálu. „Ten výčet novinek je opravdu dlouhý, vyměnilo se 18 drah minigolfu, pergola, stoly a lavice k posezení, přibylo dětské hřiště, u kterého jsou nově instalovány edukační prvky, které slouží pro výuku malých dětí formou pexesa, ale též nové oplocení areálu, kamerový systém a vhodné osvětlení, aby se hřiště dala využívat i ve večerních podzimních hodinách. Po zdařilé rekonstrukci je též budova, kde se nachází občerstvení a toalety," uvedl Afana.

Kromě sportovního vyžití areál nabízí i posezení se zastřešením. Na bezpečnost dohlíží správce, který je v létě v areálu od 09:00 do 20:00.

Participativní rozpočet umožňuje, aby se lidé zapojili do rozhodování o dění ve městě. V Havířově ho využívají od roku 2018. Už nyní mohou obyvatelé přihlašovat nové projekty do příštího ročníku, také pro rok 2025 vyčlenilo město na jejich nápady pět milionů korun. Návrhy lze zasílat do 13. ledna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením města Havířov

Štítky Karvinsko, Havířov, minigolf, participativní rozpočet, stavby, rekreace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Havířově mají nový minigolfový areál. Výstavba trvala dva roky a stála 11 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.