Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Užijte si (nejen) gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

PR článek

Uvolnit unavené tělo ve vyhřátém wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše navíc můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů. 

Degustační večer s Pavlem Sapíkem (4. 10.)

Pavel Sapík pochází z rodiny talentovaných kuchařů s mnohaletou tradicí. Dlouho působil ve vyhlášené pražské restauraci Terasa U Zlaté studně, nedávno převzal po otci rodinný podnik U Sapíků. Pro degustační večer v Lanterně připraví speciální menu snoubená s moravskými víny.

Degustační večer s vinařstvím Kadrnka (11. 10. a 28. 12.)

Představení nového menu hotelové zážitkové restaurace Vyhlídka se ujmou šéfkuchař Pavol Pikulák s vinařem Jindřichem Kadrnkou, s jehož víny je menu snoubeno. Servírovat se budou mj. terina z divokého zajíce, telecí esence, pošírovaný pstruh s pastinákovým pyré, dančí hřbet s frgálovým pyré a jako dezert višeň z černého lesa.

Galavečer s šéfkuchařem Tomášem Černým (19. 10.)

Večer plný italských chutí se odehraje pod taktovkou Tomáše Černého. Tento skvělý šéfkuchař 7 let působil v La Finestra in Cucina, jedné z nejuznávanějších italských restaurací v Praze. Nyní šéfuje restauraci Dejvická 34, která získala ocenění Bib Gourmand v Michelinově průvodci. 

Noc bílých lanýžů (14. 11.)

Vzácné bílé lanýže a k tomu sklenička skvělého italského vína: za tímto gurmánským zážitkem nemusíte cestovat až do vyhlášené lanýžové oblasti Piemont. Menu plné italských specialit okořeněných chutí čerstvě nasbíraných bílých lanýžů je oblíbenou listopadovou tradicí Spa hotelu Lanterna, která se chystá i letos.  

Galavečer s Lukášem Hlaváčkem (23. 11.)

Poznejte gastronomii nového talentovaného šéfkuchaře pražské restaurace Terasa U Zlaté studně. Svůj um léta tříbil v zahraničních michelinských restauracích, byl mj. zařazen do prestižního výběru 30 pod 30 magazínu Forbes. V Lanterně představí degustační menu založené na odlehčené moderní francouzské kuchyni. 

Etiketa stolování s Ladislavem Špačkem (14. 12.)

Oblíbený večer v restauraci Vyhlídka, při němž si přímo u večerního menu připomenete zásady stolování a společenského chování s mistrem etikety.

Informace o všech gastro akcích najdete zde

TIP: Zůstaňte přes noc a užijte si i wellness

Návštěvu degustační večerů doporučujeme spojit s ubytováním v hotelu. Vedle skvělého jídla si tak užijete i odpočinek ve dvou wellness centrech, můžete si zajít na exotickou masáž i saunové rituály, užít si procházku okolní přírodou po značených turistických okruzích Resortu Valachy (pro ubytované hosty je zdarma zapůjčení nordic walking holí), půjčit si elektrokolo z půjčovny resortu nebo si zahrát golf. Spa hotel Lanterna nedávno prošel rekonstrukcí a nabízí ještě vyšší komfort. Vyzkoušejte ubytování v nových pokojích vybavených vanou s výhledem do údolí, whirlpoolem, krbem či infrasaunou. O víkendech vám atmosféru zpříjemní živé hudební večery.

Vše o ubytování a pobytech v Lanterně

Tipy na další akce ve Velkých Karlovicích:

  • 22. 9. Zbigniew Czendlik a Marek Orko Vácha: Umění žít
  • 29. 9. Kurz pečení valašských frgálů (během podzimu další 4 termíny!)
  • 12. 10. Podzimní kouzlení se stezkou odvahy – tradiční akce pro děti
  • 18. – 20. 10. Wellness víkend pro všechny (s lekcemi cvičení)
  • 19. 10. Běhej Valachy – běžecký závod seriálu DATART Valachy tour
  • 15. – 17. 11. Zdravý spánek a spánková psychohygiena s Jitkou Ševčíkovou
  • 6. 12. Marek Orko Vácha: Láska tvoří krásu

Pravidelné hudební večery s pianem či saxofonem v hotelové restauraci.

Celý kalendář akcí najdete zde 


 

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Užijte si (nejen) gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.