Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Po extrémních deštích se ve středu vyjasní, přeháňky už budou jen ojedinělé

Po mimořádně deštivých dnech, po nichž velkou část Česka postihly extrémní záplavy, se od poloviny tohoto týdne vyjasní. Přeháňky se od středy objeví už jen výjimečně a odpolední teploty vystoupají k 23 stupňům Celsia. Víkend má být slunečný a beze srážek.

 Vítr, který o víkendu komplikoval už tak složitou povodňovou situaci, už bude jen mírný. Vyplývá to z aktuální týdenní předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V noci se teploty budou pohybovat kolem deseti stupňů.

Ještě dnes bude pršet, na horách i vydatně. Za celý den může napršet v Jeseníkách, Krkonoších a Novohradských horách až 40 milimetrů vody, na Šumavě i kolem 50 milimetrů, tedy litrů vody na metr čtvereční.

Během dne budou srážky od severovýchodu ubývat. „V nejpostiženějších oblastech hor na severu a severovýchodě území tedy přestane pršet již dopoledne, na jihozápadě Čech budou srážky pokračovat až do noci na úterý," uvedli meteorologové na facebooku. Maximální teploty dnes nepřekročí 20 stupňů Celsia.

V úterý ještě bude obloha zatažená, hlavně na jihu a jihozápadě bude dál pršet. Postupně se má vyjasňovat a srážky ustávat. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 18 až 22 stupňů, na jihu Čech zůstanou jen kolem 16 stupňů.

Zlom v počasí má nastat ve středu, kdy už má být polojasno a přeháňky se objeví jen ojediněle, bude až 24 stupňů Celsia. Příjemné slunečné počasí s teplotami přes 20 stupňů a prakt

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Moravskoslezský kraj, Český hydrometeorologický ústav, počasí, předpověď, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po extrémních deštích se ve středu vyjasní, přeháňky už budou jen ojedinělé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.