Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Poškozená hráz na soutoku Opavy a Odry je pro město prioritou. Pomůžou vrtulníky i jeřáb

, aktualizováno 16. září 2024, 16:30

V Ostravě se akutně řeší stav hráze na soutoku Odry a Opavy, která má dvě díry a přetéká. Velké množství vody zaplavuje přilehlá území, hrozí další evakuace a záchrana lidé z Nové Vsi, Mariánských Hor a Přívozu. Na místo letí vrtulníky, které se pokusí hráz ucpat pytli s kamením a hlínou, informoval hejtman Bělica (ANO).

Přímo na místě je mimo krizového štábu a příslušníků integrovaného systému také ostravský primátor Jan Dohnal (ODS). „Řešení situace má nejvyšší prioritu, abychom utěsnili poškozené části hráze a zamezili tak dalšímu přívalu vody do ohrožených území a eliminovali případné další evakuace. Složky IZS jsou vybaveny nejlepší technikou, k dispozici je i vrtulník," uvedl.

Lidé by měli zvážit nutnost cestovat od města. Doprava v Ostravě je omezena množstvím uzavírek, a to i na klíčových dopravních tepnách. S ohledem na aktuální situaci město také zajistilo parkování zdarma, aby lidé mohli přeparkovat vozy v záplavových místech do bezpečného prostoru. 

Z Ostravy-Přívozu, kde dopoledne začala evakuace, hasiči zachránili už 495 lidí včetně dětí. Stále zasahují. Pomáhá několik člunů a vrtulník.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Moravskoslezského kraje

Štítky Ostrava, Opava, Odra, hráz, povodně, Přívoz, evakuace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poškozená hráz na soutoku Opavy a Odry je pro město prioritou. Pomůžou vrtulníky i jeřáb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.