Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Na moravskoslezský koridor se vrací vlaky. V provozu je silnice z Ostravy na Opavu, část dálnice je pod vodou

Silnice 1/56 z Ostravy na Opavu je průjezdná pro veškerou dopravu, RegioJet v pátek odpoledne obnoví provoz vnitrostátních i mezinárodních vlaků mezi Prahou a Ostravou. V sobotu se na železnici vrátí také brněnské rychlíky, pražský Ostravan a další vlaky Českých drah. Na dálnici D1 pořád zůstává voda, neví se, kdy bude možné úsek otevřít.

Silnice 1/56 a dálnice D1

Silnice z Ostravy na Opavu už je průjezdná pro veškerou dopravu. Na mostě přes řeku Odru je ale omezena rychlost na 30 kilometrů v hodině, uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Část dálnice D1 je dál uzavřená. 

„Dálnice je otevřena po mimoúrovňovou křižovatku Slovenská v obou směrech, ale z Polska je dálnice obousměrně průjezdná pouze mezi hraničním přechodem a sjezdem na Bohumín na Karvinsku. Doporučujeme, aby řidiči nákladních vozidel, jedoucích od Brna, využili komfortnější trasu po D48 na hraniční přechod Chotěbuz, kdy dálnice D1 je stále před hraničním přechodem do Polska v Bohumíně na Karvinsku neprůjezdná," řekla Jiroušková.

V bohumínské části dálnice se stále drží voda. Nikdo zatím neví, odkud a proč proudí. 

Na D1 je stále voda, kdy bude možné úsek z Ostravy k hranici otevřít, není jasné. Není proto jasné, kdy bude možné úsek dálnice mezi Ostravou a hranicí s Polskem otevřít, řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Železniční koridor

Už v pátek dopoledne se do Ostravy dostanou cestující, kteří preferují vlakové kupé před volantem. „Dnes ve 12:00 se na hlavní trase mezi Hranicemi na Moravě, Studénkou, Polankou nad Odrou a ostravskými stanicemi ve Vítkovicích a Kunčicích obnoví provoz. První osobní vlak vyjede ve 13:55 ze směru od Hranic," uvedl mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka

Vlaky zatím nebudou moct vjíždět do ostravských stanic ve Svinově a na hlavním nádraží. Místo toho budou vedené od Českého Těšína přes Havířov, Ostravu-Kunčice a Ostravu-Vítkovice.

RegioJet

Dopravce RegioJet obnoví v pátek odpoledne provoz vnitrostátních i mezinárodních vlaků mezi Prahou a Ostravou, od soboty začnou jezdit do Ostravy i brněnské rychlíky, uvedla v tiskové zprávě mluvčí dopravce Alexandra Janoušek Kostřicová.

Od soboty pojede také většina vlaků mezi Brnem a Ostravou, konečnou stanicí bude Ostrava-Vítkovice. Mezi Vítkovicemi a Bohumínem bude jezdit zatím autobus. RegioJetu při záplavách zůstaly stát tři soupravy ve Studénce, dvě v Bohumíně a jedna v Ostravě-Svinově.

České dráhy

Vlaky Českých drah se na trasu mezi Prahou a Ostravou vrátí v sobotu. O víkendu pojedou první tři páry spojů až do Žiliny a v pondělí další dva až do Košic. Prvním spojem ČD, který vyrazí z pražského hlavního nádraží do Ostravy a dál na Slovensko, bude vlak Ostravan v sobotu v 08:19. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Král

Štítky Moravskoslezský kraj, doprava, silnice, železnice, vlak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na moravskoslezský koridor se vrací vlaky. V provozu je silnice z Ostravy na Opavu, část dálnice je pod vodou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.