Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nadační fond Albert podpořil školu v Těšíně po požáru. Dar předala řediteli bývalá žákyně

PR článek

Začátkem srpna zasáhl budovu Základní a mateřské školy Kontešinec v Českém Těšíně ničivý požár, který kompletně zničil její vybavení. Pomoc v těchto těžkých nabídla společnost Albert, jejíž Nadační fond škole v minulých týdnech poskytl krabice plné pohádkových knih. Nadto Nadační fond Albert rozšířil svou pomoc o zdravé svačiny a školní potřeby.

Dar zasažené škole osobně předala Lenka Dušková, finanční ředitelka společnosti Albert, která do místní základní školy kdysi sama docházela. „Nadační fond Albert dlouhodobě pomáhá tam, kde je to nejvíce potřeba. Když jsme se dozvěděli o ničivém požáru, který školu zasáhl, ani na chvíli jsme s pomocí neváhali. Mám radost z toho, jak rychle se nám podařilo zorganizovat předání daru, který věřím, že škole v těchto těžkých chvílích pomůže,“ uvedla.

Školu s fondem spojuje dlouhodobá spolupráce 

Nadační fond Albert se školou dlouhodobě spolupracuje v rámci vzdělávacího programu Zdravá 5, který dětem ve školkách a školách přibližuje zdravý životní styl. Lekce Zdravé 5 přitom ve škole nadále probíhají, byť v provizorních prostorech. To ocenil také ředitel základní a mateřské školy Kontešinec Marcel Žebrok. „Velmi si vážím podpory, které se nám od Nadačního fondu Albert dostalo. Materiální pomoc a možnost pokračovat ve vzdělávacím programu Zdravá 5 nám pomáhá opětovně vybudovat školu, kde bude výuka moderní, zajímavá a orientovaná na individuální přístup k žákům. Osobně pro mne hodně znamená, že podporu škole iniciovala naše absolventka, paní Lenka Dušková. Všem, kteří se na této pomoci podílejí, moc děkuji,“ říká ředitel školy, která letos oslavila 100. výročí od svého založení.

Mezi další aktivity Nadačního fondu Albert patří kromě Zdravé 5 také Charitativní obchůdky s Albertem nebo grantový program Bertík pomáhá, který má za cíl zlepšit životní příležitosti dětí a mladistvých ze znevýhodněného prostředí.

Albert pomáhá i během povodní

Společnosti Albert se dotýkají také povodně, které se nevyhnuly ani Českému Těšínu. Kromě pomoci vyhořelé škole tak obchodník ve spolupráci s potravinovými bankami a krizovým štábem pomáhá v oblasti se zásobováním humanitární pomoci zejména v podobě balené vody a trvanlivých potravin. Navíc v těchto lokalitách Albert přímo spolupracuje s hasiči a policisty, kteří si mohou v prodejnách doplnit zásoby vody a rychlého občerstvení.


 

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadační fond Albert podpořil školu v Těšíně po požáru. Dar předala řediteli bývalá žákyně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.