Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na dřevorubeckou show nebo na Noc vědců

O víkendu se krapet ochladí, ale není třeba smutnit. Volné dny lze ještě pořád strávit venku, ani o vnitřní kulturní akce přitom není nouze. Redakce Ostravské Drbny přináší várku tipů na to, jak si zpestřit poslední zářijový víkend.

Pátek 27. září

Noc vědců v Národním zemědělském muzeu v Ostravě

Od 17:00 do 23:00 se návštěvníci muzea mohou těšit na workshopy, přednášky i komentované prohlídky. Lidé se dozví mnohé informace o proměně regionu za posledních 100 let, o inovaci v archeologickém výzkumu i o tom, jak pivo IPA změnilo pivní kulturu. Děti si vyrobí amulet nebo promění podtácek na originální obrázek.

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz

Svatováclavské pivní slavnosti

Tradiční akce s přehlídkou minipivovarů, hudebních kapel a zábavného programu pro děti i dospělé se uskuteční v ostravském Zábřehu. V rámci degustační přehlídky chmeloví nadšenci ochutnají nespočet různých piv a pivních speciálů. 

Na slavnostech nebude chybět chartitativní čepování. Letos pomůže malé Isabelce, která potřebuje nezbytnou rehabilitaci i nákladné zdravotní pomůcky. 

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz
Sobota 28. září

Festival dřeva

Návštěvníky ostravského festivalu čeká napínavá dřevorubecká show i několik koncertů. Festival dřeva chce ukázat dřevo ve všech jeho podobách a informovat veřejnost o ekologii, přírodě a přírodních materiálech.

FOTO: se svolením Festivalu dřeva

Dobrý den nad Ostravicí 

Ve Frýdlantu nad Ostravicí se uskuteční druhý ročník benefičního festivalu. Výtěžek ze vstupného bude věnován na transparentní účet pomáhající zmírnit dopad letošních povodní. Mimo bohatého hudebního programu se návštěvníci mohou připojit k otužilcům, kteří odstartují sezonu koupání v ledové vodě. Hudebníci vystoupí přímo v ulicích města, poté se průvodem vydají směrem k Nové Vsi.

FOTO: se svolením festivalu Dobrý den nad Ostravicí

Neděle 29. září

Komentované prohlídky skleníků v Zoo Ostrava

Zájemci se společně s průvodcem projdou skleníkovým areálem o rozloze1000 m², kde rostou tropické a subtropické rostliny využívané k dekoraci a údržbě zoologických expozic v areálu zoo. K nahlédnutí je také kolekce ovoce a zeleniny tropického a subtropického pásma, včetně různých druhů bylinek a koření. 

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením: portálu kudyznudy.cz, Festivalu dřeva, festivalu Dobrý den nad Ostravicí

Štítky Moravskoslezský kraj, tipy na víkend, kultura, rekreace, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na dřevorubeckou show nebo na Noc vědců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.