Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Starý parkovací automat se proměnil ve vzhlednou knihobudku

Vyřazený parkovací automat ve Frýdku-Místku našel nové využití. Proměnil se v knihobudku, která je umístěna poblíž nemocnice. Město před časem na svém facebookovém profilu vyzvalo občany, aby zasílali tipy na místa ve městě vhodná pro umístění knihobudek. Nejvíce hlasů získal právě areál nemocnice.

„Na pořízení nové knihobudky padl ze strany občanů nejeden dotaz, požádal jsem proto technické služby o její zhotovení. Jejich ekologický nápad předčil očekávání. Po domluvě s vedením nemocnice jsme pak originální knihobudku nechali umístit do areálu. Kvituji také velký zájem občanů o pilotní ročník nedávného festivalu čtení. Tyto projekty přispívají k setkávání lidí s podobnými zájmy,“ připomněl primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Knihobudka našla své místo v terapeutické zahradě v areálu nemocnice (naproti budovy V). „Vyřazený parkovací automat jsme museli vhodně upravit. Odstranili jsme kompletně elektrotechniku, pokladnu a další mechanické části. Následně jsme nainstalovali police a vyrobili prosklená dvířka. Nedílnou součástí bylo také vybroušení a vyleštění schránky, aby byla bezpečná ve své nové roli,“ dodal předseda představenstva technických služeb Vladimír Macura.

O provoz knihobudky se teď bude starat frýdeckomístecká knihovna. „V knihobudce budeme pravidelně obměňovat a doplňovat čtivo. Také jsme na ni nechali vyrobit plakát s pravidly, která je nutná ze strany čtenářů dodržovat, aby vše fungovalo, jak má. Ukázalo se, že lidé ve Frýdku-Místku mají potřebu po knihách podle všeho velkou. Než jsme stihli knihobudku po instalaci poprvé naplnit, knihy do ní donesli zřejmě aktivní občané,“ připomněla úsměvný začátek fungování nové veřejné knihobudky zástupkyně ředitele frýdecko-místecké knihovny Irena Liberdová.

Technické služby mají nachystanou druhou, totožnou knihobudku, která bude mít své místo naproti vlakovému nádraží ve Frýdku. Nainstalována bude po vyřešení potřebných povolení.

Ohodnoť článek

Foto město Frýdek-Místek

Štítky nemocnice, Frýdek-Místek, Petr Korč, Vladimír Macura, Frýdek, kniha, knihovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starý parkovací automat se proměnil ve vzhlednou knihobudku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.