Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Bohumín za 25 milionů korun opraví bytové domy v Nerudově ulici

Bytové domy v Nerudově ulici v centru Bohumína na Karvinsku čeká modernizace. Město je nechá zateplit, budou mít nové fasády i střechy. Půjde o největší investici do bydlení v letošním roce. Za rekonstrukci město zaplatí 25 milionů korun, řekla mluvčí radnice Jana Končítková.

Čtyřpodlažní bytové domy s celkem deseti vchody stojí v blízkosti novobohumínského hřbitova a je v nich 76 bytů. Nejstarší objekt se stavěl ještě před druhou světovou válkou, další vznikly na konci padesátých let.

"Před 13 lety jsme nájemníkům vyměnili stará okna za plastová s izolačními dvojskly a letos se pouštíme do celkového zateplení budov. Bytový komplex jsme v minulých dnech předali stavbařům a během příštích pěti měsíců jej zrenovujeme,“ uvedl místostarosta Igor Bruzl (SOCDEM).

Podle mluvčí bylo při projektové přípravě nutné zohlednit také výsledky ornitologického průzkumu. "Ten prokázal, že se v objektech nachází hnízdiště chráněného rorýse obecného. Od toho se odvíjelo i plánování pracovního postupu, abychom v co největší míře omezili rušivé vlivy stavby na jejich reprodukční období a zachovali jim útočiště. Stavební firma po výstavbě lešení kontaktuje zástupce ornitologické společnosti, aby zkontrolovali, že rorýsi nepřijdou k újmě," řekla vedoucí odboru správy domů Kateřina Pálková.

Město zároveň opravuje i bytový dům z roku 1953 ve Štefánikově ulici. Půjde o podobné úpravy jako v domech v Nerudově ulici. Do rekonstrukce, která by měla být hotová v srpnu, radnice investuje 8,3 milionu korun.

"Město pokračuje i ve výměně výtahů ve třech cihlových domech v Poděbradově ulici za zhruba čtyři miliony korun a v příštích dnech zahájí výměnu rozvodů vody a rekonstrukci některých koupelen v bývalých domech Residoma na křižovatce Štefánikovy ulice a třídy Dr. E. Beneše za přibližně pět milionů korun," doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Bohumín

Štítky ČR, správa, stavby, Bohumín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumín za 25 milionů korun opraví bytové domy v Nerudově ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.