Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Frýdek-Místek trojnásobně rozšířil sběrný dvůr pod estakádou

Město ve spolupráci se společností Frýdecká skládka nechalo rozšířit sběrný dvůr pod estakádou ve Frýdku-Místku, plocha pro odkládání odpadu je nyní zhruba třikrát větší. Kapacita sběrného dvoru se rozšířila z původních 420 metrů čtverečních na 1300. Sběrný dvůr funguje také o víkendu. Novináře o tom informovala mluvčí magistrátu Jana Musálková Jeckelová.

"Pro občany je důležité, že sběrný dvůr je prakticky v centru města a je dobře dosažitelný. Lidé tak nemusí jezdit nikam daleko. Věřím, že jej budou využívat v daleko větší míře než dosud,“ uvedl náměstek primátora Jiří Kajzar (Naše Město F-M).

Radnice získala velkou odstavnou plochu pod estakádou u slezanského stadionu do vlastnictví města na počátku loňského roku. Lokalitu, kde dříve stávaly kamiony různých dopravců, proměnila na parkoviště pro osobní automobily a parkovat, tam mohou také dodávky, které stávaly na sídlištích. Na základě požadavků Frýdecké skládky se rozhodla i pro rozšíření sběrného dvoru.

"Je zde větší množství kontejnerů na odpad včetně kontejnerů na zpětný odběr elektrozařízení. Nyní se dá vjet dovnitř autem i s přívěsným vozíkem a odpad pohodlně vyložit, což předtím nebylo možné. Velkým plusem je otvírací doba nejen během týdne, ale i v sobotu," uvedl náměstek primátora Lukáš Slíva (Spolu).

Rozšířený sběrný dvůr pod estakádou funguje ve všední dny od 09:00 do 17:00. V sobotu je otevřený od 08:00 do 14:00. Mimo tuto plochu jsou ve městě ještě další tři sběrné dvory, kde lidé mohou bezplatně odevzdávat odpady. Jde o sběrný dvůr na Slezské, na Collo-loukách a na Panských Nových Dvorech přímo v areálu skládky.

"Nutností je předložení dokladu s trvalým bydlištěm. Odevzdat je možné objemný, dřevěný a kovový odpad, papír, sklo a plasty, dále také nebezpečné složky komunálního odpadu a elektrozařízení," upřesnila mluvčí. Stavební odpady, pneumatiky a biologicky rozložitelný odpad je pak možné přivést na skládku na Panských Nových Dvorech.

Akciovou společnost Frýdecká skládka založil Frýdek-Místek a 18 obcí v roce 1992. Úkolem firmy je komplexní nakládání s odpady, tedy sběr, svoz, třídění, úprava a odstranění prakticky všech odpadů, a to včetně nebezpečných.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Frýdek-Místek

Štítky ČR, správa, odpady, Frýdek-Místek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdek-Místek trojnásobně rozšířil sběrný dvůr pod estakádou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.