Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Staré parkovací automaty se ve Frýdku-Místku promění na knihobudky

Staré parkovací automaty najdou ve Frýdku-Místku nové uplatnění. Pracovníci technických služeb je začali proměňovat na knihobudky. Obyvatelé mohou městu posílat tipy pro jejich vhodné umístění. Novinářům to sdělila mluvčí magistrátu Jana Musálková Jeckelová.

"Dřevěná knihobudka fungovala na původní zastávce na starém autobusovém stanovišti. Po rekonstrukci zastávky ale již není v provozu. Na základě připomínek občanů, kteří mi psali se zájmem o knihobudku novou, jsem požádal o pomoc technické služby. Jejich nápad je zároveň ekologický, protože se využijí staré nepotřebné automaty,“ uvedl primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Pracovníci technických služeb v těchto dnech dokončují první dvě knihobudky. Pokud se nápad městu osvědčí, mohly by z parkovacích automatů vzniknout další knihobudky. "Z automatu se musí zcela odstranit elektronika, pokladna a další mechanické části. Doplnit se musí nová prosklená dvířka a dřevěné police. Vše se musí vybrousit a vyleštit tak, aby provoz byl bezpečný. Pokud by se nenašlo smysluplné využití, skončil by parkovací automat na šrotišti,“ řekl předseda představenstva Technických služeb Vladimír Macura.

S naplněním knihobudek městu pomůže Městská knihovna Frýdek-Místek. "Vyzýváme občany, aby nám zasílali tipy na místa, která by ve městě byla vhodná pro umístění knihobudek," doplnila Musálková Jeckelová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, literatura, Frýdek-Místek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staré parkovací automaty se ve Frýdku-Místku promění na knihobudky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.