Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Beskydy otevřou pivní stezku. Má 700 kilometrů a nově i obraz

Letos se už po sedmé otevírá Beskydská pivní stezka. Měří v součtu úctyhodných 700 kilometrů. Nová sezóna oficiálně začne v sobotu 27. dubna mnoha akcemi ve zhruba desítce pivovarů. Stezka letos sice není o nic delší než loni, ale zato je hustší.

„Přibyly nové aktivity, navazující ubytovací kapacity v síti Beskydy Valašsko Card a hlavně obraz na Ujmiskách,“ říká ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy – Valašsko Monika Konvičná.

Vyfotit Lysou horu

Zmíněným obrazem je do krajiny zasazený rám, kolem kterého mohou turisté zamířit do Beskydského pivovárku v Ostravici.  Na Ujmiskách, což je původní místní název, který označuje půdu změněnou z někdejších panských lesů na pole, zaujme nádherný výhled do okolí. Turisty má inspirovat k pořízení efektních fotografií. Výhledu z Ujmisek vévodí nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd Lysá hora, dále Ostrá hora, Smrčina a Čupel.

Mezi nejzajímavější akce, které letos otevřou vylepšenou Beskydskou pivní stezku, bude patřit pálení čarodějnic v Beskydském pivovárku, prohlídky Pivovaru Nošovice nebo konzumování guláše uvařeného na černém pivu v Pivovaru Polivar.

„Pivovar Koníček otevře nové návštěvnické centrum, proběhne v něm Den otevřených vrat a soutěž ve vaření guláše.Na tu se může registrovat kterýkoli vyznavač tohoto pokrmu, který jej zvládá i uvařit. Pivovar Ogar zase chystá premiéru úplně nového letního speciálu. Ale hlavně, všude bude vládnout dobrá nálada, krajová gastronomie a nabídka pamatující i na cyklisty a cyklistky, řidiče a rodiče,“ doplnila ředitelka Konvičná.

Přes 100 druhů piva

Beskydská pivní stezka je turisticky atraktivní trasa, která propojuje malé i velké pivovary, historické i ty nedávno otevřené. Vše je na ní provázáno tak, aby se návštěvníci dostali do hor, k historickým místům i k lokálním zajímavostem Beskyd. 

Propojené turistické trasy, cyklostezky a tipy na výlety se zastaveními v pivovarech a minipivovarech a s gastro zážitky vytvořily Beskydy poprvé v roce 2017. Stezka nyní zahrnuje zmíněných zhruba 700 kilometrů a beskydské pivovary a pivovárky produkující více než 100 druhů piva.  

Každá trasa na pivní stezce, která je celá přehledně popsaná i se všemi podrobnostmi a mapami na www.beskydyportal.cz, zahrnuje i nejbližší ubytování na trase. Takže si při plánování pobytu v Beskydech mohou návštěvnicí vybírat výlety a podle toho, jaký výlet zvolí, pak vyberou i ubytování. Nejlépe ubytování s Beskydy Valašsko Card, která je nabitá výhodnými vstupy na atraktivity, památky, do aquaparků a podobně.

„Nově do Beskydy Valašsko Card přibyla turisticky atraktivní místa, jako je Valašské muzeum v Přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Bobopark na Čeladné nebo Památník Josefa Kaluse taktéž v Čeladné, kde je nádherná obecní škola,” uvedla Monika Konvičná.

Na otevření Beskydské pivní stezky navazuje soutěž o nejlepší zlatavý mok a nejlepší gastro zážitek. V létě pak také velké festivalové akce jako je od 21. června Pestré dvoudenní Pivobraní v Novém Jičíně.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DM Beskydy - Valašsko

Štítky Beskydy, pivovar, pivo, výlet, Čeladná, Lysá hora, Valašsko, Pivovar Radegast, Josef Kalus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Beskydy otevřou pivní stezku. Má 700 kilometrů a nově i obraz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.