Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Obyvatelé Ostravy-Jihu mohou přihlásit nápady do participativního rozpočtu

Obyvatelé nejlidnatějšího ostravského obvodu Jih mohou přihlašovat své nápady do devátého ročníku participativního rozpočtu Náš Jih. Městská část má na nejlepší projekty připraveno 13 milionů korun. Novinářům to dnes sdělila mluvčí radnice Bronislava Rudinská Supíková.

"Také letos obyvatelé rozhodnou o tom, jak budou peníze využity. Jsme opět zvědaví, co se mezi přihláškami objeví. Pro inspiraci přitom není potřeba chodit daleko, stačí se rozhlédnout kolem sebe. Dobře poslouží internet a nápady z jiných měst, ty pravidelně sdílíme na webu a sociálních sítích," uvedla místostarostka Martina Jarošková (ANO), která má participativní rozpočet na starosti.

Nápady je možné podávat do konce června. Zájemci tak mohou učinit elektronicky prostřednictvím webových stránek nasjih.cz. Využít lze i formulář, který bude otištěn v květnovém vydání Jižních listů nebo je možné si ho vyžádat na radnici.

Podle Jaroškové není nezbytné mít vše zpracováno na profesionální úrovni a lidem pomohou i koordinátorky, na které se v případě nejasností mohou obrátit. "Mezi návrhy se nejčastěji objevují dětská hřiště a sportoviště, autoři také myslí na historii obvodu nebo zkrášlení veřejných prostranství. Velkou šanci na úspěch mají i neotřelé návrhy. V minulých letech hlasující zaujal například festival lokálních kapel, oprava zábřežské kapličky sv. Jana nebo meditační zahrada v Základní škole Krestova v Hrabůvce," uvedla mluvčí.

Participativní rozpočet Náš Jih funguje v městském obvodu od roku 2016. Za tu dobu bylo podpořeno téměř 80 nápadů obyvatel za více než 55 milionů korun. Hlasování v letošním ročníku se uskuteční na podzim.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městský obvod Ostrava-Jih

Štítky ČR, správa, hospodářství, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Ostravy-Jihu mohou přihlásit nápady do participativního rozpočtu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.