O značku Regionální potravina se v Moravskoslezském kraji ucházela téměř čtyřicítka výrobců s více než stovkou produktů. Mezi nominovanými je například Zeliiičko červené s řepou, křenem a jablkem nebo Staroslezské maminčiny pečenáče z Kravař.
O titul Regionální potravina se mohou hlásit firmy s maximálně 250 zaměstnanci. "Jsem ráda, že i v našem kraji se najdou úžasní farmáři a producenti, kteří nabízejí poctivé a čerstvé potraviny. Všichni se shodneme, že sýr přímo z farmy nebo třeba moučník z malé pekárničky rozhodně stojí za ochutnání. Soutěž Regionální potravina je pro místní malé podnikatele příležitostí upozornit na sebe," uvedla náměstkyně hejtmana Šárka Vilamová (ANO).
Letošní ročník soutěže přinesl změny. "Výrobci letos přihlašovali své nejlepší produkty, což vedlo ke zúžení výběru a zvýšení celkové kvality přihlášených výrobků. Celkem se do soutěže zapojilo 38 producentů," sdělil krajský koordinátor soutěže Lukáš Vacek.
Čtvrtek, 1. května 2025, 16:00
Obyvatelé nejlidnatějšího ostravského obvodu Jih mohou ode dneška opět přihlašovat své nápady do desátého ročníku participativního rozpočtu. Na projekty, jako jsou třeba návrhy hřišť, úpravy zeleně nebo pořádání kulturních akcí, letos radnice z...
Podnikatelé si soutěž pochvalují. "Když jsme poprvé drželi v rukou ocenění Regionální potravina, byl to pro nás vzkaz, že naši práci děláme dobře. Opakovaná ocenění nám dodávají odvahu dělat sýry po svém, pomalu, s respektem k přírodě a zvířatům. Zároveň nám ocenění otevřelo dveře k novým zákazníkům," potvrdil Stanislav Zámečník z Farmy U Stromovouse, která loni zvítězila.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám