Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Oslava 100. výročí Velké Ostravy aneb Promenády v Jubilejní kolonii

Tři dny plné zábavy, hudby, historie a workshopů. V druhém červnovém víkendu mohou návštěvníci každé odpoledne v Ostravě Jubilejní kolonie oslavit sté výročí Velké Ostravy, a to v rámci pátého ročníku akce Promenáda v Jubilejní kolonii.

Spolek Elegant ve spolupráci s městským obvodem Ostrava - Jih pořádá pátý ročník akce Promenáda v Jubilejní kolonii v Ostravě Hrabůvce a zároveň spolek Elegant slaví své páté narozeniny. Letos je celá akce v duchu oslav stého výročí Velké Ostravy. Akce je zdarma a na programu je spousta hudby, zábavy, tance a komentovaných vycházek. Návštěvníci zažijí spoustu koncertů, prvorepublikový průvod nebo si zatančí v duchu swingu.

V pátek 7. června akce začíná ve tři hodiny odpoledne. Na programu je velký swingový orchestr Zdeňka Pukovce. Moderovaný program věnovaný swingovým legendám a jejich hitům. Dále se návštěvníci mohou těšit na spoustu historie v podobě fotografické výstavy "Historie je naší součástí" nebo kinematograf historika Petra Lexy Přendíka s názvem "100 let Velké Ostravy". Pro děti bude připravená tvůrčí dílna a vytváření velkoformátového obrazu.

Sobota 8. června se ponese v rytmu retra. Od dvou hodin zazní tóny Rock and rollu a Twistu. Zazní Kytarové duo: Mario Šeparovič a Vojta Šňupárek a Praskání Rosti Petříka. K dispozici budou i retro fotokoutky ve stylu hippies nebo malování na obličej. V průběhu budou probíhat i komentované prohlídky Muzea v Jubilejní kolonii. Pro děti jsou opět připraveny tvůrčí dílničky a workshopy. 

Poslední den akce 9. června započne v jednu hodinu. Nabídne komentovanou vycházku o druhé etapě výstavby Jubilejní kolonie, kterou povede Petr Lexa Přendík. Přijedou veteráni a historická auta a vystoupí Martin Chodúr a velký Big band Ostrava. Později návštěvníci mohou zajít na taneční workshop Swinguj nebo se zajít vyfotit do historického fotokoutku. A na závěr celé akce roztančí Jubilejní kolonii energická kapela Swingalia.

Celý víkend bude doprovázet soutěž "Po stopách Velké Ostravy", v níž návštěvníci budou sbírat razítka. Po celou dobu akce bude zajištěno občerstvení v cyklobaru Elegant a kostýmy k naladění atmosféry jsou vítány, třeba květiny ve vlasech k navrácení se do dob hippies.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jubilejní kolonie

Štítky Jubilejní kolonie, Ostrava, Velká Ostrava, výročí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslava 100. výročí Velké Ostravy aneb Promenády v Jubilejní kolonii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.