Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

FOTOGALERIE: Češi! Ještě jeden! Masarykovo náměstí v Ostravě zářilo radostí

Takovou atmosféru ostravské Masarykovo náměstí už dlouho nepamatuje. Ostravané, a nejenom oni, přijeli v sobotním odpoledni sledovat zápas našich hokejistů se Švédy opravdu ve velkém počtu. Město pro ně nechalo na náměstí instalovat velkoplošnou obrazovku o rozměrech 9 x 5 metrů, a to se ukázalo jako výborný nápad. Před plátnem ještě přibyly desítky lavic na sezení, k dispozici byly mobilní toalety. Lidé, kterých podle prvních odhadů přišlo kolem dvou tisícovek, se výborně bavili. Hospodští z místních podniků nestačilo čepovat pivo, jedno vyšlo na 65 korun.

Těšíme se na neděli

„Nevím, kdy jsem tady něco podobného zažil, atmosféra je úžasná,“ svěřil se fanoušek Viktor Slaný. Spolu se svými kamarády přijel do centra města z Poruby. „Jinde bychom tak velké plátno nenašli,“ pochvalovali si fanoušci českého národního týmu.

„Vyhrajeme 3:2,“ tipoval před zápasem na pódiu ve stylovém hokejovém dresu ostravský primátor Jan Dohnal (ODS). „Švédům popřejeme, ať se jim daří v zápase o třetí místo,“ dodal primátor. Jeho předpověď vyšla až na to, že Češi vyhráli nad Švédy mnohem výraznějším způsobem. Fanoušci skákali nadšením: „Češi! Češi! Ještě jeden!“ Zvláště druhá třetina, „třetina snů“, jak ji označili komentátoři, uváděla lidi do varu. Po konci utkání náměstí zářilo radostí.

„Náměstí bylo plné, lidé si hokej skvěle užili. Už se těším na zítřek. Samozřejmě vyhrajeme a Masarykovo náměstí bude úplně plné,“ konstatoval primátor Dohnal po zápase.

Baník v Evropě?

Na Masarykovo náměstí mohou přijít lidé sledovat hokej v neděli už v 15.20 hodin, kdy se bude vysílat bitva o bronz. Pro všechny v Česku však bude mnohem důležitější čas 20.20 hodin, kdy česká reprezentace nastoupí do boje o zlato.

Zítra ještě může být v Ostravě hodně horko, protože fotbalový Baník čeká po dlouhých letech zápas o evropské poháry. Zápas hrají baníkovci doma, začíná se ve Vítkovicích v 16 hodin. Pokud vyhrají, dá se očekávat vlna spokojených baníkovců, která poté přijde právě na Masarykovo náměstí povzbudit české hokejisty. Důvod k radosti mohou mít baníkovci ostatně již dopoledne. To se utká baníkovské béčko s Uherským Brodem a pokud vyhraje, postoupí ze třetí do druhé ligy. A pokud ještě vyhraje i hokejová reprezentace zlato, může to znamenat pro Ostravu skutečně zlatou neděli snů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Češi! Ještě jeden! Masarykovo náměstí v Ostravě zářilo radostí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.