Počasí dnes29 °C, zítra28 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Opavská ulice získala nové pojmenování. Jmenuje se podle známých sušenek

Opava se může pochlubit originálním pojmenováním ulice. Od dnešního dne sídlí závod MDLZ v ulici Oreo, která tak získala pojmenování po oblíbených sušenkách vyráběných na stejné adrese. Přejmenovaná je pouze část ulice K Celnici, ve které nyní sídlí pouze firma MDLZ s tím, že změna se nedotkne žádných rezidentů, a tudíž si nemusí například vyřizovat nové doklady. Náklady na přejmenování nese společnost MDLZ. Slavnostní pojmenování proběhlo dnes.

„Firma Mondelez je našim velmi důležitým partnerem. Jedná se o významného zaměstnavatele, který do vávrovického závodu masivně investuje, zaměstnává naše občany a podporuje aktivity ve městě. Ať už se jedná o 800 fidorek pro Opavu nebo letošní oslavy 800 let našeho města, kde je Mondelez generálním partnerem. Jsem moc rád, že takovou firmu v Opavě máme,” říká Tomáš Navrátil primátor Opavy.

Továrna s kapacitou 110 tisíc tun a 1 050 zaměstnanci vyrábí sušenky Oreo, BeBe Dobré ráno či oplatky Fidorka pro české a zahraniční trhy. Celkem vyváží na 84 procent svojí produkce do zahraničí. Odhalení nového názvu ulice se konalo v rámci návštěvy nejvyššího vedení společnosti v opavském závodě.

„Naše dnešní skvělé výsledky mají v opavském regionu hluboké kořeny,” dodal Manu Chilaud ředitel českého výrobního klastru MDLZ. Základy současného úspěchu továrny položila Amálie Fiedorová se svým manželem Kašparem před více než 180 lety. Rodina postupně vybudovala v Opavě moderní potravinářský komplex, který zaznamenal svůj vrchol ve 20. letech minulého století.

„Oreo jsou nejoblíbenější sušenky na světě,” dodala Ivana Tůmová, generální ředitelka MDLZ v ČR.

Na světě nyní existují dvě ulice Oreo. První ulice Oreo je mezi 9. a 10. třídou v New York City, kde se s pečením sušenek Oreo začalo právě v době, kdy podnik Fiedorů nejvíce rozkvétal.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Opava

Štítky Opava, sušenka, Česko, Oreo, Mondelez

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opavská ulice získala nové pojmenování. Jmenuje se podle známých sušenek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.