Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

V Opavě vzniknou dvě hřiště, lidé je vybrali z 12 navrhovaných projektů

V Opavě vzniknou dvě hřiště. Jde o dva nejúspěšnější projekty z letošního ročníku opavského participativního rozpočtu Nápady pro Opavu. Do něj obyvatelé přihlásili 17 návrhů. Podmínky splnilo 12 z nich, pro které zájemci mohli hlasovat. Nakonec vybrali právě projekt workoutového hřiště v Olomoucké ulici a streetballového hřiště v Městských sadech. Oba město vyjdou na 1,5 milionu korun. Novinářům to dnes řekl mluvčí radnice Roman Konečný.

"V letošním ročníku hlasování se nám sešlo 12 zajímavých nápadů. Evidujeme celkem 1880 platných hlasů," uvedl. Mezi neúspěšnými projekty byla například instalace venkovních šachů či stavba psího hřiště s hracími prvky. Lidé navrhovali mj. i vybudování informačních tabulí s návodem, jak správě krmit divoké ptactvo.

Hlasující nakonec rozhodli o stavbě dvou hřišť. Jedno vznikne V Opavě v Olomoucké ulici. Tam je plocha o rozměrech 10 na 20 metrů, která v minulosti sloužila jako volejbalové hřiště. Nyní je nevyužívaná a opuštěná, pokrytá betonem. Cílem projektu je vybudovat specializované workoutové hřiště, které by mohlo současně využívat až 20 lidí. Náklady na jeho vybudování se pohybují okolo 750 tisíc korun.

Stejnou sumu bude stát i streetballové hřiště, které vznikne v Městských sadech nedaleko tamní víceúčelové haly, kde sídlí opavský basketbalový klub. Hřiště se má stát zpestřením při vybraných basketbalových utkáních, kdy se v okolí haly koná doprovodný program a soutěže pro děti. Obě hřiště nechá město vybudovat do konce příštího roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Opavě vzniknou dvě hřiště, lidé je vybrali z 12 navrhovaných projektů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.