Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Centrum Ostravy po bouři. Nevydržely ani statné stromy, zoo je uzavřena

Popadané stromy, rozbitá auta i lampy pouličního osvětlení, větve na cestách i chodnících, obrovské kaluže, větrem urvaný kus střechy na historickém Trojhalí nebo ptáčata vypadlá z hnízd. Takový obrázek se ukázal v brzkých ranních hodinách lidem, kteří po noční bouři vyšli v centru Ostravy do ulic a parků.

Ostravou se ve středu večer přehnala vydatná bouřka doprovázená silným deštěm. Na severu Moravy a ve Slezsku je přerušen provoz na několika železnicích tratích. Popadaly tam stromy, problémy jsou i s dodávkami proudu. Hasiči do půl jedenácté večer...

Hodně popadaných vzrostlých stromů bylo v bezprostředním okolí Nové radnice, stromy padaly na auta v lokalitě Ostrčilovy ulice. „Hrůza,“ kroutili nad výsledky noční spouště lidé venčící psi v Komenského sadech. Větrem polámané velké větve ležely i na Prokešově náměstí přímo před radnicí.

Silná bouřka řádila dlouhé desítky minut na Ostravou ve středu po 21. hodině. Na dlouhé minuty pak mnohé domácnosti zůstaly bez elektřiny. Škody se teprve sčítají. ZOO Ostrava hlásí, že pro dnešek zůstává uzavřena.

„Smršť, která se včera v noci prohnala naším krajem, zanechala i v ostravské zoo značné škody – popadané stromy, vytopené budovy, poničené chodníky, oplocení… Nyní pracovníci areál uklízejí a zjišťují další poškození. V celém areálu stále nejde elektřina. Z bezpečnostních důvodů proto zůstane dnes, ve čtvrtek 20. června, areál zoo uzavřený pro veřejnost,“ uvedla dnes před devátou hodinou Šárka Nováková, mluvčí ostravské zoo.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Ostrava, Jan Král

Štítky Ostrava, bouřka, strom, Zoologická zahrada Ostrava, radnice, Šárka Nováková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum Ostravy po bouři. Nevydržely ani statné stromy, zoo je uzavřena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.