Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Muž se zbraní vyrazil k festivalovému areálu. Po pár minutách skončil v rukou policistů

Kuriozní případ zaměstnal o víkendu policisty z Frýdku-Místku. V sobotu kolem desáté hodiny večerní dostali oznámení o pohybu muže s dlouhou zbraní u řeky Ostravice v blízkosti konání festivalu FM City Fest. Jak se následně ukázalo, jednalo se o airsoftovou zbraň připomínající brokovnici.

Policisté ihned po ohlášení začali po muži se zbraní pátrat. Netrvalo dlouho a během pár minut ve spolupráci se strážníky městské policie zajistili devatenáctiletého mladíka, který seděl na travnatém valu a vedle sebe měl položenou dlouhou zbraň a igelitovou tašku. Spolu s ním byl na místě jeho známý, kterého policisté také zajistili.

„Jak se následně ukázalo, jednalo se o airsoftovou zbraň připomínající brokovnici. V tašce bylo nalezeno i střelivo v podobě kuliček a také další krátká airsoftová zbraň – pistole. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u mladíka pozitivní s hodnotou přes 1,70 promile. Podobnou hodnotu naměřili policisté i jeho známému. Proto oba putovali rovnou na protialkoholní záchytnou stanici. Zbraně i střelivo zajistili policisté,“ popsala mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Následující den mladík při výslechu uvedl, že si airsoftové zbraně zapůjčil od kamaráda za účelem vyzkoušení si střelby. Poté však potkal známého, se kterým začal popíjet pivo. Následně se přemístili poblíž festivalu, aby mohli poslouchat hudbu. A jelikož se mu dlouhá zbraň špatně nesla v igelitové tašce, zavěsil si ji na popruhu přes rameno.

„Po provedených procesních úkonech byli oba propuštěni. Jednání mladšího z mužů frýdecko-místečtí policisté zaevidovali a následně postoupí příslušnému správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku na úseku zbraní a střeliva,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky zbraň, igelitová taška, Frýdek-Místek, Ostravice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se zbraní vyrazil k festivalovému areálu. Po pár minutách skončil v rukou policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.