Počasí dnes30 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Porubský zimní stadion prochází velkou rekonstrukcí. Skončit má na podzim

V multifunkčním areálu v Ostravě-Porubě pokračuje druhá etapa rozsáhlé rekonstrukce, která započala letos v dubnu. V rekonstrukci je druhá ledová plocha, mění se mantinely a také rozvody čpavku. „Cílem je zvýšení bezpečnosti objektu i nabídka atraktivnějšího prostoru,“ říká mluvčí města Ostravy Gabriela Pokorná.

Celkovou rekonstrukci zimního stadionu rozdělili stavbaři na dvě části tak, aby byla v provozu vždy alespoň jedna ze dvou ledových ploch porubského stadionu. V opačném případě by bylo nutné úplné dlouhodobé uzavření celého areálu. Přitom první část prací dokončili stavbaři již letos v lednu. „Vzniklo tak více než 2 600 komfortnějších míst k sezení i mnohem příjemnější prostředí pro sportovní i kulturní využití. Instalovány byly také odpružené mantinely, včetně plexisklové nástavby splňující nejvyšší podmínky IIHF, umožňující rychlejší demontáž v preferovaných místech pro pořádání akcí na hrací ploše bez odstranění ledu,“ vypočítává již provedené změny Pokorná.

V podstatě ty samé změny se nyní odehrávají i na druhé z ledových ploch. „Vzhledem k návaznostem na chlazení ve strojovně a recyklaci vody z ledových ploch se v rámci druhé etapy provádí také nezbytné práce ve strojovně chlazení, úpravy na centrální sněžné jámě, garážích roleb a koridoru příjezdu do garáží,“ informuje Jaroslav Kovář, jednatel městské společnosti SAREZA, která zimní stadion provozuje.

Druhá ledová plocha sloužila vždy primárně jako tréninková a pro konání zápasů a soutěží hokejistů a krasobruslařů od mladších kategorií až po juniorské kategorie a jako další ledová plocha pro všechny sportovce v případě konání akcí na první ledové ploše. Současně je druhá ledová plocha využívána pro komerční pronájmy, pro bruslení dětí z mateřských a základních škol a k velmi oblíbenému veřejnému bruslení.

Podle Pokorné dosáhnou náklady na druhou etapu rekonstrukce takřka 31 milionů korun, celkové náklady včetně první fáze pak zřejmě přesáhnou 116 milionů korun. „Dokončení druhé etapy rekonstrukce předpokládáme na podzim letošního roku,“ doplňuje Pokorná.

Ohodnoť článek

Foto Lukáš Kaboň, MMO

Štítky rekonstrukce, zimní stadion, ledová plocha, podzim, Mezinárodní federace ledního hokeje, Jaroslav Kovář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porubský zimní stadion prochází velkou rekonstrukcí. Skončit má na podzim  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.