Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Festival ostravských knihoven zavedl čtenáře do různých koutů světa. Přinesl poznání i zábavu

V prostorách Moravskoslezské vědecké knihovny na Prokešově náměstí v Ostravě se dnes uskutečnil festival ostravských knihoven. Osmého ročníku akce, která se letos zaměřila na poznávání různých koutů světa, se zúčastnilo všech sedm městských knihoven. Každá z nich reprezentovala jinou část světa.

Mimo pořadatelské knihovny na Prokešově náměstí se do festivalu zapojily také Knihovna města Ostravy, Univerzitní knihovna Ostravské univerzity, Ústřední knihovna VŠB-TUO, knihovna Archivu města Ostravy, knihovna Galerie výtvarného umění a nově i Lékařská knihovna Fakultní nemocnice Ostrava. 

Pro návštěvníky si připravily celodenní program, který čtenářům ukázal, co mohou nabídnout a čím se naopak vzájemně liší. Na sedmi stáncích zapojených institucí byly k dispozici soutěžní úkoly i ukázky zajímavých publikací či netradičních služeb.

V doprovodné kreativní dílně si lidé mohli vyrobit placky nebo létající balón, poskládat origami a vybarvit omalovánky. Nejmenší čtenáři také prolistovali barevné dětské knížky. 

V rámci festivalu se konaly nejen jedinečné exkurze v podzemních skladech Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě, ale také odpolední přednáškový blok. O lednové misi do jedné z nejchudších zemí Afriky, západoafrického Beninu, promluvil přednosta chirurgie Fakultní nemocnice Ostrava Lubomír Martínek.

O zkušenosti s půlročním trailem po Pacifické hřebenovce se podělil Ondřej Skowronek, který 4 200 kilometrů dlouhou trasu přes celé západní pobřeží Spojených států pokořil. Cestovatel Tomáš Vejmola se přidal s povídáním o životě v Africe. Zážitky z cest spojené s poznáváním místní kultury a domorodého obyvatelstva doplnil o dronové záběry. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Festivalu ostravských knihoven

Štítky Ostrava, festival, knihovna, vzdělání, cestování, čtení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival ostravských knihoven zavedl čtenáře do různých koutů světa. Přinesl poznání i zábavu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.