Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Karvinské základní a mateřské školy čekají v letních měsících opravy. Školy dostanou i virtuální učebny

Karvinský magistrát investuje do letních oprav základních a mateřských škol 65 milionů korun. Stavět se budou například učebny s virtuální realitou. V plánu oprav jsou i střechy a elektroinstalace, řekl mluvčí města Lukáš Hudeček.

Také radnice v Krnově chystá přes letní prázdniny opravu či modernizaci vybavení budov několika škol či školních jídelen, investuje do nich více než 25 milionů korun.

„Školáci se mohou těšit například na nové virtuální učebny. Během prázdnin je vybudujeme ve čtyřech školách. Příprava si vyžádá stavební úpravy včetně elektroinstalace. Do učeben pořídíme nový nábytek a potřebné IT vybavení s pomůckami," řekl primátor Karviné Jan Wolf (SOCDEM).

V budově ZŠ Družby vznikne v prostorách posilovny nová učebna. „Další plánovanou investicí je oprava a zateplení střechy MŠ Dělnická. Oprava střechy čeká také hlavní pavilon ZŠ Slovenská. Jedno z oddělení MŠ Slovenská získá po rekonstrukci vylepšenou tělocvičnu, spací místnost a hernu," doplnil Hudeček.

Práce se zaměří i na venkovní prostory. „Provedeme rekonstrukci běžecké dráhy a multifunkčního hřiště ZŠ a MŠ Cihelní. Nový povrch dostanou rovněž multifunkční hřiště na základních školách Borovského a Slovenská. Na novou konstrukci a povrch běžeckých oválů se mohou těšit žáci základní škol Dělnická," doplnil primátor Wolf.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Základní škola a Mateřská škola Slovenská

Štítky Moravskoslezský kraj, opravy, léto, školy, stavby, Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karvinské základní a mateřské školy čekají v letních měsících opravy. Školy dostanou i virtuální učebny  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.