Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Senior z Opavska se vyhýbal cyklistovi a spadl z dvacetimetrového srázu. K vrtulníku ho hasiči přepravili přes řeku

Jednasedmdesátiletý muž spadl v úterý ze srázu v obci Domoradovice, když se na jeho okraji míjel s projíždějícím cyklistou. Nešťastnou náhodou se zřítil dolů k řece, kde ho policisté našli při plném vědomí. S přesnou polohou určení místa pádu pomohl právě sportovec, který seniora na kole míjel a jeho pád slyšel.

Vzhledem k členitému terénu nebylo zprvu zcela jasné, kde přesně se muž nachází. S přesnou polohou určení místa pádu pomohl svědek, který muže míjel, slyšel jeho pád a hasiče následně navigoval. Na místě kromě nich zasahovali také záchranáři a policisté.

„Při příjezdu první hlídky policistů na místo byl muž při vědomí, komunikoval a ztratil menší množství krve. Záchranáři zjistili, že utrpěl tržně zhmožděné poranění hlavy a zlomeninu dolní končetiny, zahájili nitrožilní podávání léků a infuzních roztoků," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Mluvčí hasičů Kamila Langerová doplnila, že hasiči společně se zdravotníky poskytli zraněnému první pomoc a za pomocí záchranných saní provedli transport raněného přes koryto řeky Moravice až k přistavenému vrtulníku Letecké záchranné služby. Muž byl následně letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava. 

Po poskytnutí potřebné péče byl pacient za pomocí hasičů transportován přes řeku k vrtulníku a následně letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HZS MSK

Štítky Opavsko, sráz, nehoda, pád, řeka, vrtulník, Fakultní nemocnice Ostrava, Moravice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior z Opavska se vyhýbal cyklistovi a spadl z dvacetimetrového srázu. K vrtulníku ho hasiči přepravili přes řeku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.