Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Ženy z Ostravska se zranily při věšení záclon. Na seniorku zase ze stropu spadl kus omítky a poranil jí hlavu

Moravskoslezští záchranáři za sebou mají perný víkend. Vyjížděli takřka na sedm set míst a ošetřili 130 zraněných. Největší podíl tvořily pády seniorů ve vlastních domácnostech, napadení nebo úrazy pod vlivem psychotropních látek, především tedy alkoholu. Některé případy byly ovšem podle mluvčího záchranářů opravdu kuriozní.

Záchranáři pomáhali také muži, který spadl do otevřeného ohně a popálil se. Zaměstnaly je také dvě ženy z Ostravska, které upadly při věšení záclon a poranily se. Za raritní označil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl zásah u seniorky, na kterou sletěl kus stropu. „Když důchodkyně ležela v posteli, překvapil ji kus omítky ze stropu a poranil ji na hlavě," uvedl Humpl.

Víkend nepřál ani moravskoslezským kutilům a sportovcům. Lidé padali ze schodů, stromů, žebříků i střech. Někteří zakopávali i na chodníku nebo během zahradních prací.  V sanitkách končily nižší desítky skejťáků, atletů i skokanů na trampolínách. Šest lidí se zranilo při fotbalových zápasech a další dva při soutěžích dobrovolných hasičů. 

V patnácti případech zdravotníci pomáhali u nehod automobilů, motockylů a jízdních kol. Všechny pacienty na místě bezprostředně ošetřili a poté je převezli do spádových zdravotnických zařízení, několik zraněných pak také do ostravského traumatologického centra. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Moravskoslezský kraj, záchranáři, zranění, pád, nehody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženy z Ostravska se zranily při věšení záclon. Na seniorku zase ze stropu spadl kus omítky a poranil jí hlavu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.