Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Hokejisté Vítkovic vyhráli na karlovarském ledě 4:2. Dva góly dal Nellis

Hokejisté Vítkovic zvítězili v šestém kole extraligy v Karlových Varech 4:2 a popáté v sezoně vyhráli. Dva jejich góly dal kanadský útočník Anthony Nellis, který už má v ročníku na kontě pět branek. Západočeši podruhé za sebou nebodovali.

Po opatrném úvodu se vedení ujali v 6. minutě hosté. Po obléhání karlovarské branky se dostal k puku volný Demel a zápěstím prostřelil Frodla. Velkou šanci na zvýšení náskoku pak měl Kovář, ale Frodl jeho střelu zneškodnil. Západočeši před koncem úvodního dějství přidali na aktivitě a 30 vteřin před sirénou vyrovnali Procházkovou střelou z pravého kruhu.

O poznání svižnější druhá třetina se začala překlápět ve prospěch Ostravanů minutu poté, co Černoch po Plutnarově přihrávce nevyužil přečíslení dvou na jednoho. V 28. minutě chyboval u mantinelu Jaks a po výpadu Yetmana zasunul puk za brankovou čáru Nellis.

Herní jistota se poté vrátila na hokejky Vítkovic. Mezi 32. až 34. minutou nestihli hráči Energie včas vystřídat a hosté po dlouhém obléhání Frodlovy branky šli díky Abdulově dorážce do dvoubrankového vedení. Změnit to mohl v 39. minutě Gríger, ale netrefil odkrytou část Klimešovy branky.

Hned na úvod závěrečné dvacetiminutovky skončil puk za Klimešovými zády, ale jen díky tomu, že ho za brankovou čáru poslal Černoch rukou. Karlovy Vary soupeře přestřílely, vytvořily si tlak, ale výsledkem bylo jen Černochovo snížení po ideální křížné nahrávce mladíka Čihaře.

Více už domácí nestihli. Jiskra trefil jen tyč a k vyrovnání jim nepomohla ani 91 vteřin trvající hra bez brankáře. Naopak Nellis zpečetil výhru Vítkovic trefou do prázdné branky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Vítkovice Ridera

Štítky sport, hokej, extraliga, 6. kolo, Karlovy Vary, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Vítkovic vyhráli na karlovarském ledě 4:2. Dva góly dal Nellis  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.