Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Kladno otočilo zápas na ledě Vítkovic. Nakonec vyhrálo 6:5 v prodloužení

Hokejisté Kladna zvítězili v předehrávce 12. kola extraligy ve Vítkovicích 6:5 v prodloužení, přestože po úvodní dvacetiminutovce prohrávali už 1:4. Středočeši však zlepšeným výkonem postupně vyrovnali a v prodloužení jim druhý bod zajistil Mitch Hults. Kladno se tak posunulo už na čtvrté místo průběžného pořadí. Ostravané naplno bodovali zatím jen v jediném z pěti domácích zápasů sezony.

Vítkovice zažily idylický začátek utkání a během necelých pěti minut nabraly třígólové vedení. Kladno načal ve třetí minutě Hašek, který z voleje umístil do sítě perfektní zadovku Claireauxe od zadního mantinelu.

Už za 27 vteřin to bylo 2:0: Barinka vyhrál v útočném pásmu vhazování na střed a Zdráhal bez přípravy zavěsil podruhé. Kladnu ještě více přitížil v páté minutě Nellis, který zblízka překonal Brízgalu potřetí a hosté byli zralí na ručník.

Navzdory katastrofálnímu úvodu se Kladenští vzpamatovali a snažili se vrátit do utkání. Zásluhou Šenkeříkovy trefy, která i kvůli zakrytému výhledu Klimešovi přepadla za záda, snížili a v závěru první části byli aktivnější.

Jenže před koncem dostal Procházka dvě plus dvě minuty a v čase 19:59 Středočechy opět uzemnil čtvrtým gólem Kalus, který v přesilovce zblízka doklepl puk za Brízgalu.

Ani to ale ještě hosty, v jejichž sestavě se už od druhé třetiny neobjevoval Jágr, nepoložilo. Ve druhé části navázali na svou aktivitu a dvěma slepenými góly během 64 sekund snížili na 3:4. Nejprve se v přečíslení dva na jednoho švihem trefil Ticháček a pak z brejku také Smoleňák.

Vzápětí se Kladno řítilo do dalšího přečísleni, které ale nevyužilo, a naopak v čase 39:34 zase dostalo gól do šatny. Tentokrát z Bambulovy hole po rychlém zasunutí zpoza branky.

Ještě ani tohle Rytíře nezlomilo a hned v úvodu třetího dějství Jarůšek dorážkou zblízka znovu duel zdramatizoval. Kladno pak bylo až do konce lepší, rychlejší, dravější a po několika nevyužitých šancích se v 58. minutě dočkalo vyrovnání zásluhou nekompromisní bomby Šenkeříka.

Hosté byli na koni a v 64. minutě dokonal obrat Hults, jenž krásně po brejku sklepnul do síťky Tralmaksovu přihrávku vzduchem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Kotala

Štítky sport, hokej, extraliga, 12. kolo, Vítkovice, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kladno otočilo zápas na ledě Vítkovic. Nakonec vyhrálo 6:5 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.