Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Další houbař v nesnázích. Senior při sběru na Frýdecko-Místecku zapadl do bahna a nemohl ven

Sedmasedmdesátiletý houbař se v neděli 13. října ocitl v nesnázích, když při houbaření zapadl do hustého bahna v okolí Lučoveckého lesa v Beskydech. Bahno bylo tak hluboké, že se z něj vlastními silami nedokázal vyprostit. Nevěděl, kde přesně je. Zavolal proto na tísňovou linku, načež Horská služba rozjela pátrací akci.

Po rozdělení pátracích úseků vyrazili záchranáři i policisté do obtížného terénu. Seniora, kterému docházela baterie v mobilním telefonu, bylo zapotřebí najít co nejrychleji, také vzhledem ke klesající venkovní teplotě. 

Jeden z členů Horské služby houbaře v nesnázích objevil do hodiny. „Společně s hlídkou policie byl senior vyproštěn z bahnitého terénu a na nosítkách přenesen ke služebnímu vozidlu. Tímto jej zachránci převezli k sanitnímu vozu, kde si podchlazeného a lehce zraněného seniora převzali do péče zdravotníci," popsal policejní mluvčí Jan Segsulka

Zdravotníci podchlazeného seniora zahřáli, dali mu potřebné léky i kyslík. Poté byl předán na centrálním příjmu nemocných frýdecko-místecké nemocnice, uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

„Při pohybu v terénu je vhodné zvážit jeho náročnost i vlastní fyzické schopnosti. Bezpečnější je přitom vždy být ve dvou či více lidech. K rychlé lokalizaci místa události v případě náhlých zdravotních obtíží může velmi pomoci aplikace Záchranka, kterou lze snadno stáhnout do mobilního telefonu," doporučil Humpl.

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Frýdecko-Místecko, houbaření, houby, sběr, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další houbař v nesnázích. Senior při sběru na Frýdecko-Místecku zapadl do bahna a nemohl ven  |  Frýdecko-Místecko  |  Z kraje  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.