Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Větší komfort pro cestující. Bohumín na Karvinsku zrenovuje přístřešky autobusových zastávek za milion korun

Bohumín na Karvinsku chystá modernizaci přístřešků autobusových zastávek za zhruba milion korun. Sedm jich čeká celková obměna a na dvou místech vzniknou nové. Radnice tak reaguje na připomínky obyvatel, řekla mluvčí radnice Jana Končítková.

Výměna se týká především zastávek v městských částech Pudlov a Vrbice, které leží na trase linky 555 spojující Bohumín s Ostravou. Renovace se chystá i v centru města ve Vrchlického ulici u knihovny a zcela nový přístřešek přibude na zastávce v Jateční ulici, kde dosud chyběl.

„Jde o frekventované místo na sídlišti, u nějž jsme zaznamenali požadavky našich občanů na to, aby se měli kde schovat v případě nepříznivého počasí, a vyšli jsme jim vstříc,“ uvedl starosta Petr Vícha (SOCDEM).

Nové přístřešky budou mít stejný design, jaký město před lety při modernizaci zastávek nastavilo. „Jde o odolnou konstrukci z vysoce kvalitní nerezové oceli, která zaručuje dlouhou životnost, doplněnou o vrstvené bezpečnostní sklo. Původní polykarbonátové obloukové přístřešky mají kvůli klimatickým vlivům omezenou životnost a navíc jsou hůře čistitelné," uvedla Lucie Oršulíková z odboru životního prostředí a služeb.

Nejvýraznější proměna čeká zastávku Louny, kde se plánuje i rekonstrukce podkladu a zastávka tak bude dva týdny mimo provoz. „Reagujeme na připomínky cestujících, kteří si stěžovali, že při silnějších deštích do čekárny zatékala voda. Kvůli stavebním pracím nebude možné, aby ji dopravce obsluhoval,“ doplnila Oršulíková. Zastávka ve směru z Ostravy na Bohumín by měla být mimo provoz od 26. srpna do 8. září. Renovované přístřešky přibudou také v Pudlově u Rybeny, na obou stranách silnice u Vrbického jezera, u vrbické samoobsluhy a u tamní čerpací stanice.

Bohumín nemá vlastní veřejnou dopravu, cestování mezi jednotlivými městskými částmi a do okolních měst a obcí pro něj za úplatu zajišťuje ČSAD a Dopravní podnik Ostrava. Na území města se nachází 69 zastávek, přístřešky má 48 z nich. Radnice dosud modernizovala více než polovinu. Příští rok by se chtěla pustit do obnovy čekáren v městské části Záblatí. A případně osadit dalšími přístřešky některé zastávky v centru města, kde je nyní pouze označník.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením města Bohumín

Štítky Karvinsko, Bohumín, rekonstrukce, zastávky, MHD, veřejná doprava, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Větší komfort pro cestující. Bohumín na Karvinsku zrenovuje přístřešky autobusových zastávek za milion korun  |  Karvinsko  |  Z kraje  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.