Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Do Frýdku-Místku na začátku května opět dorazí protidrogový vlak Revolution Train

Do Frýdku-Místku na začátku května opět dorazí protidrogový vlak Revolution Train, který interaktivní a zajímavou formou představuje hlavně dětem a mládeži problémy okolo drog a závislostí. Vlak bude zájemcům k dispozici na frýdecko-místeckém nádraží.

Protidrogový vlak bude veřejnosti přístupný na frýdecko-místeckém nádraží ve dnech 9. a 10. května mezi 15:30 až 18:00. Návštěvníci se budou moci v šesti vagónech se čtyřmi kinosály a osmi interaktivními místnostmi přenést přímo do drogového doupěte, vyzkoušet si pobyt ve vězení nebo se na drogovou problematiku podívat očima policisty.

"Jedná se o jedinečný vlakový projekt, který cestuje nejen po České republice, a přináší interaktivní zážitek s cílem informovat veřejnost o rizicích spojených s užíváním návykových látek. Revolution Train si klade za cíl osvětu a prevenci před devastujícími následky užívání návykových látek a zaměřuje se na podporu zdravého, bezpečného a plnohodnotného života," uvedl náměstek primátora pro sociální péči, sociální služby a zdravotnictví, protidrogové aktivity a prevenci Marcel Sikora (SPOLU).

Příběhy a projekce ve vlaku mapují a popisují skutečné osudy reálných osob. Provozovatelé vlaku doporučují využít možnosti rezervace na adrese valkova@revolutiontrain.cz nebo na telefonu 608 405 080. Vstup je zdarma.

Policie zasahovala na magistrátu Frýdku-Místku i jinde, zadržela několik lidí

Policie ve středu zasahovala na několika místech Moravskoslezského kraje a Frýdku-Místku. Kriminalisté dorazili i do budovy frýdecko-místeckého magistrátu. Mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská dnes řekla, že jde o případ organizované...

Ohodnoť článek

Foto revolutiontrain.cz

Štítky protidrogový vlak, Revolution Train, mládež, drogy, závislost, policie, osvěta, Frýdek-Místek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Frýdku-Místku na začátku května opět dorazí protidrogový vlak Revolution Train  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.