Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Některé stromy v Moravské Ostravě a Přívozu odumírají, a musí pryč. Město za ně vysadí náhradu

V okolí Blahoslavovy ulice v Moravské Ostravě a Přívozu odumírají stromy, vegetují totiž v úzkém zeleném pásku mezi komunikací a chodníkem v bezprostřední blízkosti obrub. Pryč už muselo několik lip a jeden jasan. Město za ně vysadí náhradu.

"Na základě aktuálně zjištěného zdravotního stavu stromů a výsledků přístrojového měření, tahových zkoušek, bude vykáceno pět nyní již nebezpečných lip a jeden jasan. K průběžnému odumírání stromů a jejich následnému kácení zde dochází dlouhodobě. Stromy zde rostou ve velmi ztížených podmínkách, v úzkém zeleném pásku mezi komunikací a chodníkem v bezprostřední blízkosti obrub komunikace," uvedl ostravský magistrát na webových stránkách.

Stromy budou nahrazeny v rámci připraveného projektu Rekonstrukce chodníku Blahoslavova pěticí nových stromů. Jejich výsadba nebude jednoduchá, protože v lokalitě je jen úzký pás veřejné zeleně, ve kterém se navíc nacházejí podzemní inženýrské sítě. Ochranná pásma výsadbu limitují a často znemožňují.

Už v minulém roce musela radnice vykácet jednu lípu. "Důvodem byl výskyt plodnic dřevomoru kořenového u báze kmene. Jedná se o dřevokaznou houbu způsobující rychlou degradaci dřeva. V pokročilých fázích infekce pak může dojít v bazální části kmene k jeho zlomení," dodala radnice.

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace zkomplikuje dopravu v Ostravě

V ostravských ulicích Hornopolní a Nemocniční začne v příštím týdnu rekonstrukce vodovodu a kanalizace. Modernizace za více než 58 milionů korun bez DPH potrvá až do konce roku. Řidiči se tak musí připravit na omezení v dopravě. Novinářům to dnes...

Ohodnoť článek

Foto Město Ostrava

Štítky kácení, nemoc, houba, plíseň, strom, Moravská Ostrava, Přívoz, chodník, Magistrát města Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé stromy v Moravské Ostravě a Přívozu odumírají, a musí pryč. Město za ně vysadí náhradu  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.