Počasí dnes21 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Práce pro hasiče po jednatřiceti hodinách skončila. Požár haly ve Vítkovicích začali vyšetřovat policisté

Moravskoslezští hasiči ve čtvrtek odpoledne po celých jednatřiceti hodinách definitivně zlikvidovali poslední zbytky požáru průmyslové haly v ostravských Vítkovicích. Práce tím pro ně skončila, pro policejní kolegy však teprve začíná. Výše škody zatím nebyla určena. Vyšetřovatelé proto budou pracovat na jejím vyčíslená i na odhalení příčiny vzniku požáru. Společnost Skatlop, které vyhořelá hala patří, nechce záležitost pro novináře komentovat.

Ve čtvrtek v 16:00 velitel zásahu oznámil likvidaci požáru. „Prostor jsme předali majiteli. Z místa odjela poslední jednotka hasičů," řekla mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová. Hustý černý kouř z požáru byl ve středu dopoledne vidět na kilometry. Lidé žijící v oblasti museli omezit větrání, škodliviny se ale v ovzduší podle odborníků neobjevily.

Plameny a hustý černý dým v těchto chvílích sužují halu v areálu firmy Skatlop v Ostravě-Vítkovicích. Na místě zasahuje celkem čtrnáct hasičských jednotek, které se požár snaží dostat pod kontrolu z vnitřní i vnější strany. Rozsah požáru je natolik...

Mluvčí ostravské policie Eva Michalíková ve středu uvedla, že policie se zabývá okolnostmi vzniku požáru. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Viníkovi hrozí až pětiletý pobyt ve vězení. Další informace zatím nemůžeme uvést," řekla novinářům. Podle prvotních informací policie prováděla externí firma paličské práce, přičemž začala hořet izolace.

Skončilo ohledání místa zahoření, a to z důvodu zjištění vzniku a příčiny požáru. Na místě byli policejní specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertiz, psovod se služebním psem na vyhledávání hořlavých látek a spolupracujeme také s hasiči. Kriminalisté provádějí další procesní úkony, například výslechy osob a zjišťují také všechny skutečnosti, které by mohly nasvědčovat porušení bezpečnostních předpisů práce," uvedla Michalíková pro ČTK.

Ředitel ostravského areálu společnosti Skatlop Radomír Hrabovský nechce požár ani jeho okolnosti komentovat. Za svým rozhodnutím stále stojí. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HZS MSK

Štítky Ostrava, Vítkovice, požár, policie, hala, kouř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce pro hasiče po jednatřiceti hodinách skončila. Požár haly ve Vítkovicích začali vyšetřovat policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.