Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Záchranáři za sebou mají náročný víkend. Ošetřovali návštěvníky dožínek, jarmarků i hudebního festivalu

Moravskoslezští záchranáři během sobotní noci ošetřili takřka 160 lidí. Zhruba desetina z nich se do nesnází dostala na různých jarmarcích, zábavách, slavnostech i hudebním festivalu na území regionu. Největší problém představovaly drogy a alkohol, kterým se přiotrávily také dvě děti.

Zdravotníci mezi osmnáctou hodinou večerní a šestou ranní ošetřili napříč krajem téměř stovku pacientů s interními obtížemi. Dalších padesát lidí se zranilo, uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

V patnácti případech zasahovali také na veřejných akcích, tedy na hudebním festivalu v Dolní oblasti Vítkovic, na jarmarcích, obecních slavnostech a zábavách či na dožínkách.

„S výjimkou několika kolapsových stavů byla příčinou často intoxikace alkoholem nebo jinými drogami, kromě dospělých také u dvou mladistvých ve věku šestnáct a sedmnáct let," sdělil Humpl. 

Další pacienti se zranili při fyzických potyčkách, několik také oznámilo napadení. Mezi nejčastějšími neduhy byla poranění hlavy a otřesy mozku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením ZZS MSK

Štítky Moravskoslezský kraj, zdraví, záchranáři, zranění, zábava, hudební festival, slavnost, Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, okres Frýdek-Místek, okres Nový Jičín, okres Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři za sebou mají náročný víkend. Ošetřovali návštěvníky dožínek, jarmarků i hudebního festivalu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.