Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Poruba hledá prodejce na vánoční jarmark. Hlásit se mohou do půlky listopadu

Do Vánoc zbývá už jen 76 dní, tedy méně než tři měsíce. Ostravská část Poruba proto hledá prodejce pro tradiční adventní jarmark. Vánoční vesnička letos na Alšově náměstí zasídlí od 29. listopadu do 21. prosince. Lidé, kteří by v rámci jarmarku chtěli nabídnout své zboží, se mohou hlásit už nyní.

Sběr přihlášek potrvá až do 11. listopadu. „Městský obvod hledá pro tuto akci prodejce vánočních ozdob, rukodělných výrobků, ručně zdobených perníčků i domácího cukroví nebo dárkových předmětů s vánoční tematikou,“ uvedla Štěpánka Ostárková z porubské radnice.

Porubský jarmark zpravidla bývá propojen s řadou adventních aktivit. Oficiálně bývá zahájen první adventní neděli rozsvícením vánočního stromu. Následuje bohatý doprovodný program. Nechybí zvonečkový průvod, Ježíškova pošta ani oblíbené koledy. 

Ostravané si letos znovu zabruslí v srdci metropole. Vánoční kluziště zůstane zdarma po celý advent

Lidé z Ostravy si o Vánocích opět užijí oblíbené kluziště v centru metropole. Město podpořilo již 15. ročník vánočního kluziště, které bude i letos instalováno na náměstí Dr. E. Beneše. V provozu klasicky bývá zhruba čtyřicet dní, svátky a víkendy...

Vánoční jarmark je už několik let spojen také s charitativní sbírkou Srdce pro Porubu. „V posledních letech jsme se mohli přesvědčit, že Porubané mají srdce na pravém místě a jsou ochotní pomáhat těm, kteří se bez pomoci neobejdou. Díky sbírce jsme mohli zaplatit elektrický vozík šestnáctiletému Míšovi a přispět na rehabilitace dalším dvěma chlapcům,“ řekla o minulých Vánocích starostka Lucie Baránková Vilamová (ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Birke

Štítky Ostrava, Poruba, Vánoce, advent, vánoční jarmark, jarmark, prodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poruba hledá prodejce na vánoční jarmark. Hlásit se mohou do půlky listopadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.