Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Mladý cizinec přepadl ženu na zastávce. V poutech skončil krátce po činu

Policisté společně se strážníky z Karviné zadrželi muže, který má na svědomí loupež. V poutech skončil krátce po činu. V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let. Na soud si počká ve vazbě.

K incidentu došlo v neděli 16. června v brzkých ranních hodinách, kdy přijala městská policie na lince 156 oznámení od ženy o napadení na autobusové zastávce v Karviné. „Strážníci okamžitě informovali policisty a současně vyjeli na místo a začali pátrat v nejbližším okolí. Zde zaregistrovali muže, který odpovídal popisu uvedeného oznamovatelkou. Necelých deset minut od oznámení byl podezřelý muž strážníky zadržen a následně převezen na policejní služebnu,“ dodala mluvčí policie Daniela Vlčková.

A jak k přepadení došlo? Muž měl nejprve na ženu pokřikovat. Když žena došla na zastávku, nejprve ucítila, jak se jí někdo snaží strhnout kabelku z ramene. Pak ji uchopil zezadu a začal škrtit. Ženě se podařilo ze sevření vymanit a utéct. Poté si přivolala taxi a odjela do práce. Cestou vše oznámila na tísňovou linku strážníků městské policie.

„Ještě téhož dne komisař mladého cizince obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Jelikož v rámci prověřování policisté zjistili, že má udělené pravomocné a dosud platné soudní vyhoštění z území České republiky, je trestně stíhán také za spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. K soudnímu vyhoštění uvedl, že si myslel, že zákaz pobytu se týká pouze města, před jehož soudem stanul. K loupeži se nechtěl vyjadřovat. Tvrdil, že vlivem podnapilosti si téměř nic nepamatuje,“ uzavřela Vlčková.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Karviná, Česko, loupež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý cizinec přepadl ženu na zastávce. V poutech skončil krátce po činu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.