Počasí dnes25 °C, zítra27 °C
Pátek 9. srpna 2024  |  Svátek má Roman
Bez reklam

V Beskydech vrazilo auto do spadlého stromu, hasiči měli po bouřce 48 zásahů

Moravskoslezští hasiči po páteční večerní bouřce vyjížděli k polámaným stromům a větvím a čerpali vodu. Bouře způsobila i dopravní nehodu, kdy na Frýdecko-Místecku do spadlého stromu narazilo auto, obešlo se to ale bez zranění. Od pátečních 19:00 do dnešních 06:00 vyjeli hasiči ke 48 událostem souvisejícím s bouřkou. Novinářům to řekli mluvčí hasičů Lukáš Popp a Jakub Kozák.

Popadaných a polámaných stromů a větví se týkala většina zásahů, v několika případech hasiči čerpali vodu ze sklepů a garáží. Do spadlého stromu narazilo auto na silnici v katastru beskydské obce Bílá. "Ve vozidle cestovalo jedno dítě a jedná dospělá osoba, obě osoby vyvázly z nehody bez zranění. Hasiči po vyšetření nehody strom rozřezali, odklidili a tím zprůjezdnili komunikaci," uvedl Popp.

Většina zásahů hasičů připadla na okres Frýdek-Místek, kde bylo 26 událostí. Na Karvinsku hasiči zasahovali devětkrát, na Novojičínsku sedmkrát, na Bruntálsku třikrát, na Opavsku dvakrát a na Ostravsku jednou. Většinu zásahů měli do 23:30, a to 35, pak se situace zklidnila.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS MSK

Štítky ČR, hasiči, počasí, bouře, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Beskydech vrazilo auto do spadlého stromu, hasiči měli po bouřce 48 zásahů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.