Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dny Fajne rodiny v Ostravě nabídnou stovku akcí, slavnosti, dílny, pikniky. Konají se už popáté

Už popáté se budou v Ostravě konat Dny Fajne rodiny. Nabídnou nejrůznější prorodinné aktivity, které by mohly zaujmout všechny generace. Do přípravy akce se zapojila asi padesátka organizací a spolků, festival začne symbolicky na Světový den rodiny.

Dny Fajne rodiny proběhnou od 15. května do 16. června. Cílem je poskytnout rodinám možnost smysluplného a zábavného trávení společného času. 

"Také letos jsme si dali velmi záležet na tom, abychom sestavili program zajímavých akcí, které zaujmou všechny napříč generacemi. Naším cílem je nabídnout zdejším rodinám způsob, jak si naplno užít společný den. Dnešní doba je mnohdy uspěchaná, což bohužel příliš častému společnému setkávání členů rodiny zrovna nenahrává. Dny Fajne rodiny tak touto poutavou formou zároveň upozorňují na nezastupitelný význam rodiny. To, že zde vidíme vedle batolat a dětí nejen rodiče, ale i jejich šťastné babičky a dědečky, je pro nás důkazem, že tento projekt má skutečně smysl,“ shrnul za organizátory akce náměstek primátora Ostravy Zbyněk Pražák (SPOLU).

Dny Fajne rodiny mají na programu přibližně stovku akcí. Připraveny jsou interaktivní programy, soutěžní odpoledne, mezigenerační setkání, sousedské slavnosti nebo tvořivé dílny, na seznamu je třeba rodinný piknik, pohádkové odpoledne, tábornický víkend, smažení vaječiny nebo zahradní slavnost. 

Šunka, Hukvaldské mrkvánky nebo Medová zmrzlina. Další výrobky mají značku Regionální potravina

Trhané hovězí ze Šilheřovic, mořkovská Tatínkova šunka, Hukvaldské mrkvánky nebo třeba Medová zmrzlina s černým pepřem z Palkovic. To jsou některé výrobky z Moravskoslezského kraje, které letos získaly značku Regionální potravina. Soutěž chce...

Chybět nebudou tradiční události jako Ostravský kompot, Muzejní noc, Tátafest, komunitní porubské Sdílko, promenáda v Jubilejní kolonii nebo Den Slezské. Do Dnů Fajne rodiny se zapojily kromě knihovny i Divadlo loutek Ostrava, Zoologická zahrada a botanický park Ostrava, Národní divadlo moravskoslezské, Planetárium Ostrava, Dopravní podnik Ostrava nebo Ostravské muzeum. 

Veškeré podrobné informace jsou na internetových stránkách a na facebookovém profilu.

Ke Světovému dni rodiny se 14. května od 16 hodin uskuteční také slavnostní koncert Ústřední hudby Armády České republiky na ostravském Masarykově náměstí, na kterém vystoupí rovněž Radka Fišarová, Martin Chodúr, Kateřina Dabrowská nebo Bronislav Palowski.

Ohodnoť článek

Foto Město Ostrava

Štítky Dny Fajne rodiny, rodina, Ostrava, slavnost, dílna, piknik, koncert, čas, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dny Fajne rodiny v Ostravě nabídnou stovku akcí, slavnosti, dílny, pikniky. Konají se už popáté  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.