Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Obyvatelé Opavy do participativního rozpočtu navrhli 17 projektů

Obyvatelé Opavy do letošního ročníku participativního rozpočtu navrhli 17 projektů. Vítěze určí hlasování. Město na vybrané projekty vyčlenilo 1,5 milionu korun. Participativní rozpočet nazvaný Nápady pro Opavu ve městě funguje osmým rokem. Loni touto formou radnice podpořila modernizaci minigolfu v Městských sadech a dětské hřiště v městské části Vávrovice, oba projekty částkou 750 tisíc korun. Novinářům to dnes řekl Roman Konečný, mluvčí města, které má asi 55 tisíc obyvatel.

"Do populární výzvy se letos přihlásilo 17 projektů. Jejich příjem byl už ukončen a nyní probíhá kontrola, zda splňují podmínky, jsou realizovatelné a mohou být tedy předložené k veřejnému hlasování. To letos spustíme v pondělí 3. června. Hlasovat se bude do 17. června poledne," řekl mluvčí.

Nápady, které si hlasující vyberou jako výherní, město poté realizuje do konce příštího roku. Na Nápady pro Opavu bylo vyčleněno opět 1,5 milionu korun, maximální náklady na jeden projekt jsou 750 tisíc korun.

Předloni magistrát podpořil šest z 11 přihlášených projektů. Šlo například o dvě hřiště nebo veřejné toalety v městských sadech. V minulých letech takto v Opavě vznikl například taneční parket pod širým nebem či rozprašovače vodní mlhy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Opava

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Opavy do participativního rozpočtu navrhli 17 projektů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.