Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Zoo Ostrava ve speciálním programu představí přírodu Vietnamu

Ostravská zoologická zahrada ve středu ve speciálním programu představí návštěvníkům přírodu Vietnamu. Blíže je chce seznámit hlavně s kampaní Vietnamazing. Jedná se o novou kampaň Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií zaměřenou právě na ochranu přírody ve Vietnamu, řekla mluvčí zahrady Šárka Nováková. Do projektu jsou zapojeny české a slovenské zahrady včetně ostravské zoo.

"Aktivity pro malé i velké návštěvníky budou zaměřeny na představení unikátní a zároveň ohrožené přírody Vietnamu, a to v rámci nové ochranářské kampaně nazvané Vietnamazing. Cílem kampaně, která potrvá dva roky, tedy letos a příští rok, je představit návštěvníkům unikátní biologickou rozmanitost vietnamské přírody a význam zoologických zahrad při záchraně ohrožených druhů," uvedla mluvčí.

"Vietnamská příroda se vyznačuje velkým množstvích endemických druhů, to znamená, že se nevyskytují nikde jinde na světě. Proto je třeba tyto unikáty chránit před úplným vymizením z planety," dodala.

Během programu od 9:00 do 16:00 se návštěvníci mohou seznámit s devíti druhy zvířat a devíti projekty na jejich záchranu. "Všechny druhy ohrožuje zejména ztráta přirozeného prostředí a pytláctví," vysvětlila mluvčí. Jsou mezi nimi například gibon bělolící, bažant Edwardsův, želva annamská či vietnamský poddruh krokodýlovce čínského. Právě tyto druhy jsou k vidění i v ostravské zahradě a návštěvníci se budou moci blíže seznámit s jejich životem.

"V areálu bude několik tematických zastavení, kde se lidé dozví zajímavosti o vybraných vietnamských druzích, zájemci si budou moci v průběhu prohlídky zoo vyplnit jednoduchý kvíz. V 10:30 se bude konat i mimořádné komentované krmení gibonů v expozici Vadtha ni – Chrám gibonů. Jedno ze zastavení bude i ve výukovém centru, kde si mohou děti vyrobit malý suvenýr a dospělí mezitím zhlédnout krátký film o ochraně vzácných primátů langurů Delacourových ve Vietnamu," doplnila Nováková. Přednášky, soutěže a další aktivity ke kampani chce zoo připravovat i v průběhu roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Ostrava

Štítky ČR, Vietnam, příroda, zoo, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Ostrava ve speciálním programu představí přírodu Vietnamu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.