Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Začala komplexní sanace vodojemu Červený kámen na Novojičínsku za 28 milionů korun

Společnost Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava (SmVaK) zahájila komplexní sanaci vodojemu Červený kámen mezi Lichnovem a Štramberkem na Novojičínsku za 28 milionů korun. Je zásadní pro zásobování významné části Kopřivnice pitnou vodou a bude dokončena příští rok.

Zemní vodojem Červený kámen má dvě komory, každou s objemem 750 metrů krychlových. Komplexní sanaci podstoupí jeho stavební i technologická část. Musí se dělat postupně, aby nebylo ovlivněno zásobování Kopřivnice vodou.

„Po několika desítkách let spolehlivého fungování jsou stavební části objektu v nevyhovujícím stavu, modernizaci vyžadují také potrubní rozvody a armatury v armaturních komorách i samotné akumulaci pitné vody. Výměnu si zaslouží také elektroinstalace a telemetrie," uvedl mluvčí SmVaK Marek Síbrt.

Vedoucí oddělení investic SmVaK Dalibor Jurčák uvedl, že sanovány budou železobetonové konstrukce obou akumulačních komor. „Opravou projdou nadzemní části vodojemu včetně zateplení fasády, střešní konstrukce, vyměněna bude stavební elektroinstalace. Kolem objektu bude vybudován nový okapový chodník se záhonem pro výsadbu popínavé zeleně," uvedl Jurčák.

SmVaK jsou největší vodárenskou firmou v Moravskoslezském kraji a patří i mezi největší v zemi. Vodu dodávají více než 700.000 lidí zejména na Frýdecko-Místecku, Karvinsku, Novojičínsku a Opavsku, ale také do části Olomouckého kraje a do pohraniční oblasti Polska.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto smvak.cz

Štítky voda, stavby, firmy, SmVaK, Kopřivnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala komplexní sanace vodojemu Červený kámen na Novojičínsku za 28 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.