Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Z Novojičínska bude od května znovu jezdit do Beskyd přímý autobus pro cyklisty

Z Novojičínska bude od května znovu jezdit do Beskyd přímý autobus pro cyklisty. V pátky pojede jeden spoj na Pustevny, o víkendech a svátcích pojedou dva spoje - na Pustevny a na Bumbálku. O prázdninách bude cyklobus jezdit rovněž každý všední den na Bílou. Zpět pojede autobus v pátky mimo prázdniny z Pusteven a o víkendech, svátcích a po celé prázdniny z Bílé. Novinářům to dnes sdělila mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

Na zavedení linky spolupracují města Nový Jičín, Kopřivnice, Příbor, Frenštát pod Radhoštěm a Rožnov pod Radhoštěm. Vedoucí kopřivnického odboru rozvoje města Jiří Štěpán uvedl, že Kopřivnice byla jedním z hlavních hybatelů jednání a postarala se o veškerou administrativu spojenou s hledáním dopravce či zajištěním potřebných souhlasů.

"Dle statistik dopravce za rok 2023 využilo linku 6660 cestujících, přičemž zhruba 28 procent z nich nastoupilo nebo vystoupilo na autobusovém nádraží v Kopřivnici. Službu tedy považujeme za přínosnou, využívanou a chceme provoz cyklobusu i nadále dále podporovat," uvedl Štěpán.

Cyklobus Beskydy začal jezdit v roce 2021 a smlouva pěti měst s dopravcem byla podepsána na tři roky. Nyní byl provoz cyklobusu po vzájemné dohodě zajištěn na další tři roky. Bude jezdit od 1. května do konce září ve stejném rozsahu jako v předchozích třech letech.

"Za provozování dostane dopravce Z-Group Bus kompenzaci, která je pro rok 2024 domluvena na 424 tisíc korun. Zapojená města se na tuto částku skládají v poměru podle počtu obyvatel, takže Kopřivnici vyjde provoz cyklobusu v roce 2024 na 114 tisíc korun," uvedla Macháčková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Kopřivnice

Štítky ČR, turistika, doprava, správa, cykloturistika, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Novojičínska bude od května znovu jezdit do Beskyd přímý autobus pro cyklisty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.