Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

FOTOGALERIE: V Ostravě pálili čarodějnici. Lidé oblehli hrad

Tolik lidí na Slezskoostravském hradě se často nevidí. Akce nazvaná Čarodějnice na hradě přilákala v sobotním odpoledni a večeru tisíce návštěvníků. Zlatý hřeb programu, upálení čarodějnice na dolním nádvoří hradu, sledovali návštěvníci všech věkových kategorií a v hradních ochozech nebylo k hnutí.

Vše začalo ve tři hodiny odpoledne a zaparkovat v okolí hradu před třetí hodinou byl um, řidiče musela navigovat městská policie. Kdo si nezařídil vstupenky předem, musel počkat v dlouhé frontě. Sobota byla po dlouhé době v Ostravě prvním teplým dnem a bylo to znát. Lidé s dětmi vyrazili ven a návštěva Slezskoostravského hradu se ukázala jako ideální řešení.

Pálení čarodějnic se na hradě několik let z různých důvodů nekonalo, letos pořadatelé ze společnosti Černá louka vyslyšeli přání návštěvníků hradu. „Návštěvníci se nás často ptali, zda pálení čarodějnic zase uspořádáme. A tak jsme letos koncept s čarodějnicemi trochu oprášili,“ řekla manažerka akce Denisa Ježková.

Na hradě čekaly na děti různé soutěže, diskotéky, tvůrčí dílny i divadelní představení. Rozdávaly se také diplomy za nejlepší masky. Jeden z nich získala čarodějnice-seniorka, která se představila jako Yveta. Podle jejích slov letos oslavila 163 let. „Po 163 letech vyhrát první místo je naprosto úžasné,“ smála se vítězka a blahosklonně nechávala návštěvníky, aby si s ní udělali památeční snímek. „Na podobné akce chodíme s kamarádkou často, příprava trvá minimálně hodinu a půl. Lepit mouchy na paruku a pavouky na obličej je časově hodně náročné,“ svěřila se Yveta. Po rozdání diplomů už následovala jen ohňová show v podání dívek ze skupiny Magnis a pak už jen ke spokojenosti všech příchozích vzplála čarodějnice na vysoké hranici.

V Ostravě pálili čarodějnici. Lidé oblehli hrad

Neděle, 28. dubna 2024, 12:25

V Ostravě pálili čarodějnici. Lidé oblehli hrad
V Ostravě pálili čarodějnici. Lidé oblehli hrad

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Král

Štítky čarodějnice, hrad, Ostrava, Slezskoostravský hrad, maska, Černá louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: V Ostravě pálili čarodějnici. Lidé oblehli hrad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.